US Open: Στον δεύτερο γύρο η Σάκκαρη, 2-0 την Κόστγιουκ

Κώστας Ευθυμιάδης
US Open: Στον δεύτερο γύρο η Σάκκαρη, 2-0 την Κόστγιουκ
Στον δεύτερο γύρο του US Open η Σάκκαρη, κέρδισε 2-0 την Κόστγιουκ.

Με καλή εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του US Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο17 στο ταμπλό, επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-3) της Ουκρανής Μάρτα Κόστγιουκ και θα αντιμετωπίσει την Κατερίνα Σινιάκοβα στην επόμενη φάση, η οποία επικράτησε με 2-0 της Σεβάστοβα (7-6, 6-3).

Η Σάκκαρη έπαιξε επιθετικά και παρά τα 6 διπλά λάθη στο ματς και τα 24 αβίαστα λάθη (1 και 17 αντίστοιχα για την Ουκρανή) είχε και 8 άσους και 27 winners έναντι 1 και 11 της Κόστγιουκ, για να πάρει το εισιτήριο στον δεύτερο γύρο. «Κλειδί» για την πρόκριση και δύο καθοριστικά μπρέικ στα δύο σετ.

Με αυτή την πρόκριση, η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία, θα έχει τρεις τενίστες στον δεύτερο γύρο ενός grand slam!

Break την κατάλληλη στιγμή και 1-0

Η Κόστγιουκ με λάθος στο φόρχαντ της Σάκκαρη έκανε το 1-0 στα games, ενώ από δύο λάθη στο φιλέ της Μαρίας έκανε και το μπρέικ για το 2-0.

Η Σάκκαρη ωστόσο -και με λίγη τύχη σε έναν πόντο- βρήκε το μπρέικ πιέζοντας στην βασική γραμμή την αντίπαλό της και αναγκάζοντάς την σε επιστροφή στο φιλέ, για να μειώσει το σκορ σε 2-1.

Η Μαρία ισοφάρισε χάρη στο καλό της σερβίς, αλλά η Κόστγιουκ με τον ίδιο τρόπο ανάγκασε σε δύο επιστροφές άουτ την Σάκκαρη και πήρε προβάδισμα 3-2.
Το 3-3 έγινε με love game από την Σάκκαρη, ενώ με drop shot η Κόστγιουκ διατήρησε το προβάδισμα με 4-3.

Η Σάκκαρη στη συνέχεια άντεξε στο μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της και ισοφάρισε και στη συνέχεια έκανε αυτή το μπρέικ χάρη στις χαμένες επιστροφές της Κόστγιουκ από τα δυνατά φόρχαντ της!

Εκανε το 5-4 και σέρβιρε για το σετ το οποίο και έκλεισε χάρη σε έναν άσο και ένα φόρχαντ στη διαγώνιο που δεν μπόρεσε να επιστρέψει η αντίπαλός της.

Αρχή με μπρέικ στο δεύτερο σετ, αλλά… δώρο στο τέταρτο game

Με μπρέικ ξεκίνησε το δεύτερο σετ η Μαρία, ενώ έσωσε τρία μπρέικ πόιντ στη συνέχεια για να κάνει το 2-0. H Κόστγιουκ μείωσε σε 2-1 με επιστροφή στο φιλέ από την Μαρία.

Η Σάκκαρη έκανε δώρο στην αντίπαλό της το επόμενο γκέιμ. Προηγήθηκε με 40-0 στο σερβίς της, έκανε δύο αβίαστα λάθη και άλλα δύο διπλά λάθη στο σερβίς της, με την Κόστγιουκ να κάνει το μπρέικ και στη συνέχεια να κρατά το σερβίς της για να προηγηθεί με 3-2 στα γκέιμς!

Το κομβικό έκτο game

Η Σάκκαρη χρειάστηκε να σώσει δύο μπρέικ πόιντ για να ισοφαρίσει με winner σε 3-3 και στη συνέχεια έκανε μπρέικ με λάθος στο φιλέ από την αντίπαλό της, για να προηγηθεί με 4-3. Κράτησε το σερβίς της και έκανε το 5-3, ενώ με δύο λάθη της αντιπάλου της ήρθε το μπρέικ για το 6-3 και η πρόκριση στον δεύτερο γύρο.


 

US OPEN Τελευταία Νέα