United Cup: Η Βουλγαρία 3-2 το Βέλγιο, στα χέρια της Ελλάδας η πρόκριση

Newsroom
United Cup: Η Βουλγαρία 3-2 το Βέλγιο, στα χέρια της Ελλάδας η πρόκριση
Ευνοϊκό σενάριο έφερε η μάχη Βουλγαρίας και Βελγίου, με τους Βούλγαρους να παίρνουν οριακή νίκη και την Ελλάδα να είναι κοντά στην πρόκριση.

Οι Βούλγαροι κατάφεραν και πήραν τη νίκη επί του Βελγίου στο United Cup, ωστόσο δεν έχουν πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

Αν και βρέθηκαν πίσω με 2-1 στις νίκες, στα τελευταία δύο ματς γύρισαν την κατάσταση και κέρδισαν 3-2 τους αντιπάλους τους. Αυτό ουσιαστικά φέρνει την Ελλάδα κοντά στην πρόκριση, καθώς ακόμη και σε τριπλή ισοβαθμία, έχει καλύτερα αποτελέσματα από την Βουλγαρία και την έχει κερδίσει στο μεταξύ τους ματς. Ετσι, όλα θα κριθούν στην διήμερη μάχη με τους Βέλγους αύριο (2/1) και μεθαύριο.

Τα αποτελέσματα της ημέρας και η βαθμολογία στο Α' Γκρουπ

  • Βέλγιο – Βουλγαρία 2-3
  • Μέρτενς – Τοπάλοβα 2-1 (6-4, 3-6, 6-0)
  • Μπεργκς – Κουζμάνοφ 0-2 (2-6, 0-6)
  • Μέρτενς/Γκοφέν – Σινίκοβα/Λαζάροφ 1-2 (6-1, 6-7, 6-10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ελλάδα 1-0 (4-1)
  2. Βουλγαρία 1-1 (4-6)
  3. Βέλγιο 0-1 (2-3)

Πέρασε η Βρετανία

Οι Βρετανοί την ίδια ώρα πέτυχαν το δύο στα δύο. Πριν καν ολοκληρωθεί η σειρά με την Ισπανία, πέτυχαν την τρίτη τους νίκη με τον Εβανς να κερδίζει τον Βινιόλας με 2-1 σετ (6-3, 1-6, 6-3) και να στέλνει τους Βρετανούς στην επόμενη φάση, χωρίς καν να περιμένουν τι θα γίνει στη σειρά της Αυστραλίας με την Ισπανία.
Νωρίτερα, στις γυναίκες, η Μπαντόσα άρχισε με νίκη την σεζόν της, επικρατώντας με 2-1 σετ της Νταρτ (6-7, 7-6, 6-1).

Στο Γ’ Γκρουπ, η Τσεχία έχοντας κάνει από το πρώτο ματς της ημέρας το 3-0 (η Κβίτοβα κέρδισε την Σίγκεμουντ με 6-4, 6-2), έχασε τα επόμενα δύο ματς και θα περιμένει την έκβαση του ΗΠΑ – Γερμανία για να μάθει αν θα είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα την περιμένει η Βρετανία.

Στο Ε’ Γκρουπ η Βραζιλία έκανε το 4-1 απέναντι στους Νορβηγούς και θα περιμένει να δει αν θα χάσουν οι Ιταλοί από τους Σκανδιναβούς την 3η αγωνιστική για να προκριθούν αυτοί στην επόμενη φάση.

Στο Β’ Γκρουπ η Πολωνία έκανε το 4-1 κόντρα στο Καζακστάν και στο ματς με την Ελβετία ο νικητής θα περάσει στην επόμενη φάση.

Οσον αφορά το 6ο γκρουπ όπου θα προκύψει και ο αντίπαλος της Ελλάδας στον επόμενο γύρο αν αυτή προκριθεί, η Αργεντινή έχει τεθεί ήδη εκτός μάχης καθώς είναι πίσω με 3-0 από τους Κροάτες και το επόμενο διήμερο στο Γαλλία – Κροατία θα κριθεί το ποιος θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας ή του Βελγίου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UNITED CUP Τελευταία Νέα