United Cup: Επιστροφή με ήττα για Ναδάλ, Ζβέρεφ, φουριόζα γύρισε η Σβιόντεκ

Newsroom
United Cup: Επιστροφή με ήττα για Ναδάλ, Ζβέρεφ, φουριόζα γύρισε η Σβιόντεκ
Με το αριστερό άρχισε η σεζόν για την Ισπανία και τον Ράφα Ναδάλ στο United Cup καθώς έχασε με ανατροπή από τον Κάμερον Νόρι.

Δεν άρχισε καλά η χρονιά για τον Ραφαέλ Ναδάλ στο United Cup.

Αν και πήρε το πρώτο σετ από τον Κάμερον Νόρι, ηττήθηκε με 1-2 (3-6, 6-3, 6-4) και οι Βρετανοί προηγούνται με 2-0 μετά και τη νίκη στο απλό γυναικών. Εχοντας κερδίσει και την Αυστραλία, οι Βρετανοί με μία νίκη αύριο στα τρία ματς, θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

«Όλα τα εύσημα για το αποτέλεσμα αξίζουν στον Κάμερον. Αν μετρούσαν πέρσι οι βαθμοί του Wimbledon, θα βρισκόταν ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη. Ξέρω πως μπορώ να παίξω καλύτερα, αλλά ο σημερινός αγώνας δεν ήταν και τόσο κακός. Πρέπει σίγουρα να είμαι πιο σταθερός, να κάνω λιγότερα λάθη και να βελτιώσω και τη φυσική μου κατάσταση, επειδή σήμερα δεν είχα τόσο γρήγορα πόδια. Όσο δίνω αγώνες, θα βελτιώνονται οι αποφάσεις που παίρνω μέσα στο γήπεδο στις κρίσιμες στιγμές» ανέφερε ο Ναδάλ για το ντεμπούτο του.

«Αν κερδίσω έναν αγώνα τα πάντα θα βελτιωθούν και θα παίζω πιο χαλαρά. Πρέπει να μάθω από τα αρνητικά πράγματα που έγιναν σήμερα, ωστόσο πιστεύω πως υπήρξαν πράγματα που έκανα καλά σήμερα. Έπαιζα όμως απέναντι σε έναν πολύ καλό παίκτη, που ήρθε πιο έτοιμος από εμένα εδώ και είχε καλύτερο ρυθμό. Πρέπει να βελτιωθώ, αλλά πιστεύω πως θα έχω αρκετό χρόνο για να το πετύχω τις δυο επόμενες εβδομάδες.» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Ισπανός ρωτήθηκε για το τέλος της καριέρας του και φάνηκε ελαφρώς ενοχλημένος: «Δεν έχω ανάγκη να συνεχίσω το τένις, όμως αυτό που με κρατάει στο tour είναι το πάθος μου για το παιχνίδι. Όταν το χάσω, σίγουρα θα σταματήσω και θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε. Τον τελευταίο καιρό κάθε φορά που δίνω μια συνέντευξη φαίνεται λες και πρέπει να σταματήσω, λες και σας ενδιαφέρει περισσότερο αυτό. Παρακαλώ μην το συνεχίζετε γιατί είμαι εδώ για να παίξω τένις και δεν ήρθε ακόμα η ώρα να σταματήσω» απάντησε.

Εχασε και ο Ζβέρεφ, εντυπωσιακή επιστροφή για Σβιόντεκ

Ασχημα άρχισε και για την Γερμανία το τουρνουά, καθώς χάνει με 2-0 από την Τσεχία. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έχασε εύκολα από τον Λεχέτσκα (6-4, 6-2) και δείχνει ακόμη ανέτοιμος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Οσον αφορά τον όμιλό μας, Βέλγιο και Βουλγαρία είναι στο 1-1, καθώς οι Βέλγοι πήραν το μονό των γυναικών με την Βαν Ούιτβανκ και οι Βούλγαροι αυτό των ανδρών με τον Ντιμιτρόφ να κερδίζει τον Γκοφέν.

Τέλος, η Σβιόντεκ γύρισε με… φόρα από την εκπληκτική περσινή σεζόν, κερδίζοντας την Πουτνίτσεβα με 6-1, 6-3. Ωστόσο το Καζακστάν πήρε το ματς στους άνδρες και ισοφάρισε σε 1-1.

Το πανόραμα της 3ης ημέρας

Α’ Γκρουπ

Βέλγιο – Βουλγαρία 1-1

  • Βαν Ούιτβανκ – Σινίκοβα 2-1 (6-1, 3-6, 6-3)
  • Γκοφέν – Ντιμιτρόφ 0-2 (4-6, 5-7)

Β’ Γκρουπ

Πολωνία – Καζακστάν 1-1

  • Σβιόντεκ – Πουτνίτσεβα 2-0 (6-1, 6-3)
  • Μιχάλσκι – Σκάτοβ 0-2 (6-7, 2-6)

Γ’ γκρουπ

Γερμανία – Τσεχία 0-2

  • Ζβέρεφ- Λεχέτσκα 0-2 (4-6, 2-6)
  • Νιεμάιερ – Μπούζκοβα 0-2 (2-6, 5-7)

Δ’ Γκρουπ

Ισπανία – Μ. Βρετανία 0-2

  • Ναδάλ – Νόρι 1-2 (6-3, 3-6, 4-6)
  • Ντίαζ – Σουάν 1-2 (6-3, 1-6, 2-6)

Ε’ Γκρουπ

Βραζιλία – Νορβηγία 2-0

  • Χαντάντ Μάια -Χέλγκο 2-0 (6-4, 6-2)
  • Αλβες – Ντουράσοβιτς 2-0 (6-3, 6-3)

ΣΤ’ Γκρουπ

Κροατία – Αργεντινή 2-0

  • Βέκιτς – Καρλ 2-0 (6-0, 6-4)
  • Τσόριτς – Σερουντόλο 2-0 (7-5, 6-4)
 

UNITED CUP Τελευταία Νέα