Τζόκοβιτς: «Την κουβέντα περί GOAT να την κάνουν άλλοι» (vid)

O Νόβακ Τζόκοβιτς δείχνει το Νο23
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν απέφυγε την ερώτηση για το αν είναι πλέον ο κορυφαίος στην ιστορία, ωστόσο επέλεξε να απαντήσει διπλωματικά.

Μετά την κατάκτηση του 23ου grand slam της καριέρας του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε στο πάνθεον της ιστορίας.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, η κλασική ερώτηση περί… GOAT του έγινε στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Μάλλον αναμενόμενα όμως, απέφυγε να δώσει απάντηση.

«Αφήνω αυτή την κουβέντα για να την κάνουν άλλοι. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό μου και σε όλα όσα είμαι και μπορώ να καταφέρω. Αυτό το τρόπαιο είναι άλλη μια επιβεβαίωση της ποιότητας που είμαι ακόμα ικανός να παρουσιάσω» απάντησε.

«Είναι ένα τα σπουδαιότερα τρόπαια που κέρδισα. Ήξερα από την αρχή του τουρνουά και ειδικά πριν τον αγώνα σήμερα, ότι θα παιζόταν ιστορία, προσπάθησα όμως να συγκεντρώσω όλη την προσοχή μου στην προετοιμασία μου γι' αυτό το ματς, προκειμένου να πάρω τη νίκη. Όταν είδα το forehand του να βγαίνει εκτός (στο championship point), ένιωσα τεράστια ανακούφιση και γέμισα με όμορφα συναισθήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος» πρόσθεσε ακόμη ο Σέρβος άσος.

Τζόκοβιτς: «Εχω ακόμη κίνητρο και ανυπομονώ για το Wimbledon»

Ερωτώμενος για το αν σκέφτεται να εγκαταλείψει σιγά σιγά την ενεργό δράση, το απέκλεισε κατηγορηματικά.

«Είναι μεγάλη η πίεση, τα συναισθήματα και οι προσδοκίες, αλλά όταν τελειώνεις με τον τίτλο, είναι πολύ ικανοποιητικό. Παράλληλα είναι τεράστια ανακούφιση και χαίρομαι που τελείωσε γιατί πρέπει να διαχειριστείς όλη αυτή την πίεση και τις προσδοκίες καθημερινά, να προσπαθείς να διαχειριστείς το άγχος. Είμαι πολύ περήφανος και γεμάτος. Είμαι ευλογημένος που μπορώ να το μοιραστώ με την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, τη σύζυγό μου, τους γονείς μου, όλους όσοι με στηρίζουν στο ταξίδι. Φυσικά και το ταξίδι δεν τελείωσε ακόμα. Αν κερδίζω Grand Slams, γιατί να σκέφτομαι το τέλος της καριέρας που άρχισε πριν από 20 χρόνια; Έχω ακόμα κίνητρο, νιώθω εμπνευσμένος να παίζω τένις, κυρίως σε αυτά τα τουρνουά. Αυτά μετρούν περισσότερο στην ιστορία του αθλήματος. Ήδη ανυπομονώ για το Wimbledon»

Στη συνέχεια , ο Νόλε ρωτήθηκε για το αν πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα καθώς το σώμα δεν αντέχει πλέον σε πολλά τουρνουά, τόνισε πως αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεται. Ωστόσο, οι νίκες του, του λένε το αντίθετο.

«Παρότι ακούγεται κλισέ, η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και έτσι αισθάνομαι. Η αλήθεια είναι ότι το σώμα μου ανταποκρίνεται διαφορετικά, έχω να αντιμετωπίσω περισσότερα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν. Ίσως πριν από 5-10 χρόνια να αποθεραπευόμουν πιο γρήγορα ή να μην ένιωθα τόσο πόνο στο σώμα όσο νιώθω σήμερα. Στο τέλος της μέρας, περνάς νικητής τη γραμμή του τερματισμού και αυτό έκανα» απάντησε.

Τζόκοβιτς: «Το Roland Garros το υψηλότερο βουνό για μένα»

Τέλος, για τον 23ο τίτλο του που τον βοήθησε να ξεπεράσει τον Ναδάλ και μάλιστα μέσα στο Παρίσι, σχολίασε: «Το να βλέπω εδώ το τρόπαιο συμβολίζει τη μεγάλη μάχη με τον εαυτό μου κυρίως και με όλους τους μεγάλους παίκτες, αλλά για μένα είναι μακράν το πιο δύσκολο Slam. Στην αρχή της χωμάτινης σεζόν, δεν ήξερα τι να περιμένω. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα, μερικά εξαιρετικά ματς και μερικά πολύ κακά. Αυτή η επιφάνεια είναι δύσκολη, σε κάνει να δουλεύεις διπλά τον κάθε πόντο. Έτσι αισθάνομαι. Το να κερδίζω το ιστορικό 23ο εδώ στο Roland Garros, το κάνει ακόμα πιο γλυκό και σπουδαίο για μένα. Δεν αφαιρώ τίποτα από τα άλλα Slams, αλλά το Roland Garros υπήρξε το υψηλότερο βουνό για μένα στην καριέρα μου. Γι' αυτό είναι πιο ικανοποιητικό»


 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα