Αλκαράθ - Τσιτσιπάς 3-0: Παράσταση από τον Ισπανό και αποκλεισμός από το Roland Garros

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 3-0 σετ και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Roland Garros κλείνοντας ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η μονομαχία στο μεγάλο παιχνίδι των προημιτελικών στο Roland Garros εξελίχθηκε σε μια υπέροχη παράσταση από τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο 20χρονος νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-2, 6-1, 7-6(5) και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 20χρονος από τη Μούρθια περνά για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Roland Garros, στην προσπάθεια να φθάσει στο 2ο Slam της καριέρας του, μετά το περσινό US Open.

O Τσιτσιπάς ηττήθηκε για 5η φορά από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, χωρίς να βρίσκει λύσεις ή να βγάζει αντίδραση μέχρι και το 5-2 του 3ου σετ. Εκεί το σετ πήγε να αλλάξει, ο Τσιτσιπάς το πήγε στο tie break, όμως και πάλι ο Αλκαράθ δεν παιζόταν και έστω με το 6o match ball έφθασε στο 3-0, έπειτα από δύο ώρες και 12 λεπτά.

Ο Αλκαράθ είχε επτά αβίαστα λάθη στα δύο πρώτα σετ και υπέπεσε σε 14 στο 3ο, όμως είχε και 36 winners, τη στιγμή που ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21 winners, 30 αβίαστα λάθη και πέντε διπλά λάθη.

Με 12-2 πόντους ο Αλκαράθ τελείωσε το 1ο σετ

O Τσιτσιπάς βγάζοντας τρεις άσους κατέκτησε το εναρκτήριο game του αγώνα. Στο 3ο game ο Τσιτσιπάς βρέθηκε για πρώτη φορά σε δύσκολη θέση και το 15-40, κατάφερε να «σβήσει» τους δύο πρώτους κινδύνους, με διπλό λάθος έδωσε για δεύτερη φορά το αβαντάζ στον Αλκαράθ, που την εκμεταλλεύτηκε, παίρνοντας το προβάδισμα (2-1).

Με δύο winners και έναν άσο ο Αλκαράθ ξέφυγε με 3-1, η απάντηση από τον Ελληνα παίκτη ήταν ανάλογη για το 3-2. Ακολούθησαν 11 σερί κερδισμένοι πόντοι από τον Αλκαράθ και συνολικά 12-2 που βρέθηκε στο 5-2 και στο 40-0, για να τελειώσει το σετ στην 3η ευκαιρία με 6-2 σε 34 λεπτά.

«Δεν έχω συνηθίσει σε τόσες δυνατές επιστροφές»

Ο Αλκαράθ άρχισε το 2ο σετ με love game και χωρίς να δυσκολευτεί πήγε στο 2-0, διευρύνοντας το σερί στα 5-0. Ο Τσιτσιπάς βρήκε δύο σερί πόντους, μετά το 3-2 στο 1ο σετ, για να μειώσει σε 2-1, όμως δεν είχε ρυθμό.

Χαρακτηριστικό το 5ο game, με τον Τσιτσιπά να ξεκινά με διπλό λάθος, με σερί πόντων να προηγείται 40-30, όμως με διπλό λάθος να χάνει το πλεονέκτημα, τον Αλκαράθ να «χτυπά» και με νέο break για το 4-1.

«Δεν έχω συνηθίσει σε τόσες δυνατές επιστροφές» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον πατέρα του Απόστολο, σε έναν από τους τελευταίους πόντους του σετ, που ολοκληρώθηκε με 6-1.

H «σπίθα» δεν έγινε «φωτιά» για τον Τσιτσιπά

Ίδια και απαράλλαχτη η εικόνα στην αρχή του 3ου σετ. Ο Αλκαράθ εύκολα το 1-0, με τον Τσιτσιπά από το 40-15 να δέχεται νέο break και τον Ισπανό με love game να φθάνει στο 3-0.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκοντας δύο winners στο 4ο game μείωσε σε 3-1, διατήρησε το προβάδισμα σε 4-1 και 5-2. Σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση. Βρέθηκε στο 15-40, όμως «έσβησε» τα δύο πρώτα match point και με σερί πόντους μείωσε σε 5-3.

Και βρίσκοντας τις πρώτες του ευκαιρίες για break στο παιχνίδι ο Τσιτσιπάς, όχι μόνο «έσβησε» και το 4ο match point στο 40-30, αλλά το πέτυχε ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ο Αλκαράθ με love game έκανε το 6-5, όμως ο Τσιτσιπάς με τρεις σερί πόντους για το 6-6, έστειλε το σερ στo tie break. O Aλκαράθ με μίνι break πήγε στο 2-1, στο 4-1 και στο 6-3 και σε τρεις νέες ευκαιρίες να κλείσει τον αγώνα και το πέτυχε με την 6η για το 7-6(5).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα