Η Σαμπαλένκα περίμενε τη Σβιτόλινα για χειραψία, τι απάντησε η Ουκρανή για τις αποδοκιμασίες

Η Αρίνα Σαμπαλένκα πέρασε στα ημιτελικά του Roland Garros
Η Ελίνα Σβιτόλινα δεν αντάλλαξε χειραψία με την Αρίνα Σαμπαλένκα μετά τον προημιτελικό στο Roland Garros, πώς απάντσησε στις αποδοκιμασίες των θεατών.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα νίκησε την Ελίνα Σβιτόλινα με 2-0 για τον προκριματικό γύρο του Roland Garros.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα στο κεντρικό κορτ του Παρισινού Όπεν η Λευκορωσίδα περίμενε στο φιλέ την Ουκρανή για να ανταλλάξουν χειραψία.

Όμως η Σβιτόλινα, σταθερή στην απόφασή της να μη δίνει το χέρι της σε παίκτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, μετά την εισβολή στη χώρα της τον Φεβρουάριο του 2022, κατευθύνθηκε στη θέση της, με τους φιλάθλους να αποδοκιμάζουν.

Σβιτόλινα: «Δεν πρόκειται να πουλήσω τη χώρα μου για τη συμπάθεια των ανθρώπων»

Η 28χρονη Σβιτόλινα, με καταγωγή από την Οδησσό, κράτησε την ίδια στάση και απέναντι στη Ρωσίδα, Ντάρια Κασάτκινα για τον 4ο γύρο.

Η σύζυγος του Γκαέλ Μονφίλς, ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες μετά τον προημιτελικό με τη Σαμπαλένκα και απάντησε: «Δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία σε αυτό. Δεν πρόκειται να ευχαριστήσω όλους. Έχω τη θέση μου και επιμένω σε αυτήν. Δεν πρόκειται να πουλήσω τη χώρα μου για τη συμπάθεια των ανθρώπων».

Η Σαμπαλένκα έδωσε τη δική της απάντηση στις αποδοκομασίες στο πρόσωπο της Σβιτόλινα, λέγοντας: ««Σεβασμός σε αυτήν. Δεν της αξίζει να την αποδοκιμάζουν».

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα