Τσιτσιπάς: «Ημουν μπερδεμένος με τον εαυτό μου, αλλά αρνήθηκα να το βάλω κάτω»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Ημουν μπερδεμένος με τον εαυτό μου, αλλά αρνήθηκα να το βάλω κάτω»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε πως ήταν εκτός αγώνα στα πρώτα δύο σετ, αλλά κατάφερε να μαζέψει την κατάσταση και να κάνει την ανατροπή.

Τη νίκη και την αντίδρασή του μετά το εις βάρος του 0-2 στα σετ, κράτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Μουσέτι.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, στις δηλώσεις του τόνισε πως δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και το μυαλό του ήταν εκτός αγώνα, αλλά κατάφερε να συγκεντρωθεί την κατάλληλη στιγμή και να γυρίσει το ματς.

«Ήταν ένας περίεργος αγώνας με έναν δύσκολο αντίπαλο. Μπορεί να μην έκανε κάτι εξωφρενικό, ωστόσο δεν μπορούσα να βρω ρυθμό, το παιχνίδι μου ήταν λίγο ακανόνιστο. Ψυχολογικά δεν ήμουν εκεί στην αρχή. Ήμουν μπερδεμένος με τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν άλλα πράγματα, πιθανόν το μέλλον κι όχι το ίδιο το παιχνίδι, αλλά το μαχητικό μου πνεύμα βγήκε στο τρίτο σετ» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Κατάφερα και επανήλθα, ξαναβρίσκοντας τον τρόπο με τον οποίο παλεύω συνήθως. Χωρίς αυτό δεν θα είχα νικήσει. Aρνήθηκα να το βάλω κάτω. Μόλις βρήκα το μομέντουμ στο σερβίς μου ένιωσα καλύτερα και άρχισα να δημιουργώ ευκαιρίες για τον εαυτό μου, ήξερα ότι θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Στην αρχή, ειδικά μετά από τα πρώτα game, το σερβίς μου δεν ήταν καλό»

Αυτό που τον… ξύπνησε όπως είπε, ήταν το διπλό break που δέχτηκε στο δεύτερο σετ.

«Το διπλό break στο δεύτερο σετ άλλαξε την ψυχολογία του αγώνα. Πριν βρισκόμουν κάπου αλλού. Ήταν ένα βουνό, αλλά κατάφερα να παλέψω και να μαζέψω ότι είχα χάσει προηγουμένως» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν με επηρέασε η περσινή μου επιτυχία στο Roland Garros. Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά. Όλοι είναι αγχωμένοι στον πρώτο αγώνα, είναι λάθος να μην έχεις λίγο πίεση και άγχος, αλλά δεν οφείλεται σε αυτό η κακή αρχή στο παιχνίδι» κατέληξε ο Τσιτσιπάς.

Ο Ιταλός από την πλευρά του, παρά το γεγονός ότι έχασε μεγάλη ευκαιρία να αποκλείσει το Νο4 του κόσμου, δήλωσε ευχαριστημένος από το παιχνίδι του.

«Ο Τσιτσιπάς ήταν πιο σταθερός και είχε διάρκεια στο παιχνίδι του. Ωστόσο είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου, έπαιζα με το Νο4 του κόσμου» σχολίασε για το ματς.

A. Kατσομήτρος

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα