Τσιτσιπάς - Μουσέτι 3-2: Τεράστια ανατροπή και πρόκριση στον β' γύρο του Roland Garros (vids)

Τσιτσιπάς - Μουσέτι 3-2: Τεράστια ανατροπή και πρόκριση στον β' γύρο του Roland Garros (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ, αλλά έφερε τα πάνω κάτω και κέρδισε 3-2 τον Μουσέτι για να περάσει στον β' γύρο του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήξερε ότι ο πρώτος γύρος με τον Λορέντζο Μουσέτι ήταν ένα ματς παγίδα και τελικά χρειάστηκε να κάνει μεγάλη ανατροπή για να περάσει στην β' φάση του Roland Garros.

Ο Ιταλός τον στρίμωξε καθώς προηγήθηκε 2-0, αλλά ο Τσιτσιπάς... μάζεψε τα κομμάτια του και έκανε την ανατροπή κερδίζοντας με 3-2 σετ (5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2) σε 3 ώρες και 34 λεπτά.

Επόμενος αντίπαλος ο Τσέχος Ζντένεκ Κόλακ, Νο114 στον κόσμο.

Ο Τσιτσιπάς με 10 άσους (και 8 διπλά λάθη), 64 winners και 36 αβίαστα λάθη, έκανε την τρίτη ανατροπή της καριέρας του σε ματς των πέντε σετ και την πρώτη μετά τον περσινό ημιτελικό με τον Ναδάλ στο Παρίσι.

Από 4-1 και 15-40 έχασε το πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς

Με έναν winner και δύο λάθη του Ιταλού στο μπάκχαντ, ο Στέφανος άρχισε καλά το σετ στο πρώτο game. Ο Ιταλός ισοφάρισε με ωραία χτυπήματα και ένα drop shot στο τέλος, αλλά ο Τσιτσιπάς με δύο εξαιρετικά σερβίς και έναν άσο, πήρε προβάδισμα 2-1.

Στο επόμενο game ο Μουσέτι στο σερβίς του ήταν μπροστά 40-0, αλλά ο Στέφανος πήρε μαζεμένους πόντους και από λάθος του Ιταλού έκανε break! Με τον ίδιο ρυθμό έκανε και love service game φτάνοντας στο 4-1 με 9 συνεχόμενους πόντους.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε μία ανάσα από το 5-1, αλλά ο Μουσέτι έσωσε τα δύο break point του Στέφανου και μείωσε σε 4-2 και στη συνέχεια ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε τις λάθος επιλογές του Στέφανου για να κάνει το break και να μειώσει σε 4-3.

Μετά από ένα game που κράτησε 10 λεπτά, ο Στέφανος έχασε τρεις ευκαιρίες για break και ο Ιταλός ισοφάρισε σε 4-4. Παρ' όλα αυτά, με ένα έξυπνο σερβίς κράτησε το προβάδισμα με 5-4 και έστειλε τον Μουσέτι να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Κατάφερε να ισοφαρίσει και μάλιστα έκανε και το break στη συνέχεια από δύο αβίαστα λάθη του Τσιτσιπά για να σερβίρει αυτή τη φορά για να πάρει το σετ! Και τα κατάφερε σχετικά εύκολα για να κάνει το 1-0 σε ένα σετ που φαινόταν χαμένο.

Ψυχρολουσία και 2-0 σετ ο Μουσέτι

Ο Ιταλός ξεκίνησε με break το δεύτερο σετ από χαμένο φόρχαντ του Στέφανου που ήταν ήδη υπό πίεση. Το σερί του Ιταλού συνεχίστηκε και αφού κράτησε το σερβίς του, σφυροκόπησε τον Στέφανο για να φτάσει σε νέο break και 3-0, έχοντας 6 κερδισμένα game στη σειρά!

Το σερί έγινε 7-0 και το σετ 4-0 από τα λάθη του Τσιτσιπά που ήταν εκτός ρυθμού και εκτός αγώνα σε εκείνο το σημείο. Το σερί του Ιταλού σταμάτησε στο επόμενο game παρά το γεγονός ότι είχε δύο ευκαιρίες για break και το 5-0! Ο Στέφανος με πείσμα έμεινε στο game και μείωσε σε 4-1, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το 2-0 στα σετ.

Εκανε break με 0 στη συνέχεια και στο σερβίς του κράτησε εύκολα μειώνοντας σε 4-3! Ο Μουσέτι με ένα οριακά μέσα χτύπημα έφτασε στο 5-3 και ο Τσιτσιπάς δύσκολα μείωσε με έναν winner σε 5-4. Ο Ιταλός σέρβιρε για να κάνει το 2-0 στα σετ και χρειάστηκε τρεις ευκαιρίες για να το καταφέρει.

Συνήλθε ο Τσιτσιπάς και μείωσε εύκολα

Με δύο άσους και έναν winner άρχισε το τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς και έκανε εύκολο break με 0 για να πάρει προβάδισμα 2-0 και με άλλο ένα love service game έφτασε στο 3-0.

Με άσο ο Μουσέτι μείωσε σε 3-1, αλλά με δεύτερο συνεχόμενο love service game ήρθε το 4-1 για τον Τσιτσιπά. Ο Ιταλός χωρίς προβλήματα έφτασε στο 4-2, αλλά για τρίτο συνεχόμενο game στο σερβίς του ο Στέφανος το τελείωσε με 0 φτάνοντας στο 5-2. Στη συνέχεια με μία λόμπα και μία λάθος εκτίμηση του Ιταλού, ο Ελληνας τενίστας πήρε το σετ με 6-2 μέσα σε 25 μόλις λεπτά!

Στο ίδιο μοτίβο ο Τσιτσιπάς και 2-2

Στα χέρια του Στέφανου πήγε το πρώτο game του τέταρτου σετ από δύο λάθη του Ιταλού. Το 2-0 ήρθε από break χάρη στα λάθη του αποσυντονισμένου Μουσέτι. Ο Στέφανος έφτασε στο 3-0, αλλά ήρθε η αντίδραση του Ιταλού που με δύο συνεχόμενα game μείωσε σε 3-2. Ωστόσο το break που δέχτηκε ο Τσιτσιπάς το πήρε πίσω και στη συνέχεια με πολύ καλές τοποθετήσεις στο φιλέ, έφτασε στο υπέρ του 5-2.

Στη συνέχεια ο Στέφανος έφτασε σε διπλό σετ πόιντ, αλλά ο Μουσέτι κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 5-3. Ο Τσιτσιπάς με άσο όμως έφτασε εύκολα στην ισοφάριση.

Ολοκλήρωσε την ανατροπή

Με break άρχισε ο Στέφανος που έβγαλε εξαιρετικές άμυνες στα χτυπήματα του αντιπάλου του. Το 2-0 ήρθε με love service game, με τον Ιταλό να μειώνει δύσκολα σε 2-1.

Με ωραίο βολέ το Νο4 του κόσμου έφτασε στο 3-1 και με ένα εύκολο λάθος του Μουσέτι σε ένα σμας, έφτασε στο 4-1, φτάνοντας δύο βήματα από την ανατροπή.

Ο Ιταλός βρέθηκε να χάνει με 5-1 και έσωσε δύο match point του Τσιτσιπά για να μείνει στο ματς. Στο σερβίς του ο Στέφανος όμως ολοκλήρωσε εύκολα την ανατροπή.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα