Σάκκαρη: Ανέβηκε στο Νο3, σταθερός στο Νο4 ο Τσιτσιπάς

Newsroom
Σάκκαρη: Ανέβηκε στο Νο3, σταθερός στο Νο4 ο Τσιτσιπάς
Ανοδος μίας θέσης για την Μαρία Σάκκαρη που έφτασε για δεύτερη φορά στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η εβδομάδα στο Roland Garros για την Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια χθες πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του grand slam και σήμερα ανέβηκε και επίσημα στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ελληνίδα τενίστρια ξεπέρασε την Πάουλα Μπαντόσα που έχασε βαθμούς και μάλιστα αν προχωρήσει βαθιά στην δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά, έχει σοβαρές πιθανότητες να φτάσει στο Νο2 καθώς η Κρεϊτσίκοβα που βρίσκεται εκεί, έχει να υπερασπιστεί 2.000 πόντους από την κατάκτηση του τροπαίου πέρυσι. Τις χωρίζουν λιγότερο από 200 πόντοι (4.911 η Κρεϊτσίκοβα, 4.726 η Σάκκαρη), με την Μπαντόσα να είναι στο Νο4 με 4.545.

Αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις στις γυναίκες καθώς Σάκκαρη, Μπαντόσα και Κρεϊτσίκοβα έχουν να υπερασπιστούν πάρα πολλούς πόντους
Δεν υπάρχει άλλη αλλαγή στο Top10, με μοναδική κερδισμένη στο Top20 την Κέρμπερ η οποία ανέβηκε πέντε θέσεις και είναι στο Νο15.

Οσον αφορά τις άλλες δύο Ελληνίδες, δύο θέσεις κέρδισε η Παπαμιχαήλ (Νο170) και μία η Γραμματικοπούλου (Νο187), ενώ η Μιχαέλα Λάκη είχε εντυπωσιακή άνοδο 59 θέσεων (Νο808) μετά την πορεία της στο Ηράκλειο στα τελευταία δύο τουρνουά της ITF. Εντυπωσιακή άνοδος 61 θέσεων και για την Ελένη Χριστοφή που είναι πλέον στο Νο884.

Σταθερά στο Νο4 ο Τσιτσιπάς

Οσον αφορά τους άνδρες, ουδεμία αλλαγή υπήρξε αυτή την εβδομάδα στην πρώτη 10αδα, ενώ στο Top20 η μόνη αλλαγή ήταν η άνοδος του Οπέλκα από το Νο18 στο Νο17 (μία θέση έπεσε ο Μπούστα), ενώ ο Ντε Μινόρ πέρασε στο Νο20 από το Νο21.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στο Νο4 και έχει να υπερασπιστεί πολλούς πόντους από την περσινή παρουσία του στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Τελευταία Νέα