Αγγελίνος στο Gazzetta: «Δεν είναι φαβορί αλλά μπορεί να το πάρει ο Τσιτσιπάς»

Αγγελίνος στο Gazzetta: «Δεν είναι φαβορί αλλά μπορεί να το πάρει ο Τσιτσιπάς»
Ο παλιός πρωταθλητής και προπονητής τένις, Τεο Αγγελίνος, μιλάει στο Gazzetta για τον φίλο του Στέφανο Τσιτσιπά και τον τελικό του Roland Garros με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το ελληνικό τένις είναι έτοιμο να ζήσει την Κυριακή (13/6) την πιο μεγάλη ημέρα της ιστορίας του αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει στις 16:00 (ERT 3) στο Philippe Chatrier τον τίτλο στο Roland Garros από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι άνθρωποι του τένις στην Ελλάδα πανηγυρίζουν για την επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά αλλά οι περισσότεροι έβλεπαν από καιρό ότι αυτό το παιδί μπορεί να πετύχει πράγματα που μοιάζουν απίστευτα για την χώρα μας.

Ένας εξ' αυτών είναι και ο Τεό Αγγελίνος.

Παλιός πρωταθλητής του τένις, προπονητής σήμερα στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, γνωρίζει όσο λίγοι τον Στέφανο Τσιτσιπά. Τον παρακολουθεί από μικρό παιδί στον Όμιλο Αντισφαίρισης Γλυφάδας και τους συνδέει μια δυνατή φιλία.

Μάλιστα πριν από δυο χρόνια έκαναν και μαζί διακοπές στο Ομάν.

Ο Τεό Αγγελίνος μίλησε στο Gazzetta για την πορεία του Έλληνα τενίστα στο Παρίσι και για τον τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Δεν είναι φαβορί αλλά μπορεί ο Στέφανος»

Όλη η Ελλάδα περιμένει τον μεγάλο τελικό του Roland Garros και να δουν τον πρώτο Έλληνα τενίστα που φτάνει έως εκεί απέναντι στο Νο1 κόσμου τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Φαβορί είναι ο Τζόκοβιτς που έχει τεράστια εμπειρία σε τελικούς Grand Slam», μας λέει αρχικά ο Τεό και έχει δίκαιο αφού ο "Νόλε" θα παίξει στον 29ο τελικό του σε Grand Slam.

Εν συνεχεία υπογραμμίζει: «Από την άλλη όμως ο Στέφανος έχει ελπίδες σημαντικές για να κερδίσει τον τίτλο. Εάν αναλύσεις την χωμάτινη περίοδο που κάνει το 2021 μπορείς να πεις ότι είναι πολύ κοντά στους Τζόκοβιτς-Ναδάλ. Σίγουρα με τον Τζόκοβιτς έχει περισσότερες ελπίδες στον τελικό.

Με τον Ναδάλ τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα αφού έχει τρομερή παράδοση και ψυχολογία ο Ισπανός σε τελικούς στο Παρίσι».

«Τρομακτικά βήματα προόδου»

Ο Τεό Αγγελίνος μας μιλάει για την τρομερή βελτίωση του Στέφανου Τσιτσιπά: «Τι να πω για τον Στέφανο και την πορεία του στο Roland Garros. Δείχνει πολύ δυνατός πνευματικά και αφοσιωμένος στο παιχνίδι του.

Έχει κάνει τρομερά βήματα προόδου. Δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παίζει πολύ καλά και κυριαρχεί στα παιχνίδια απέναντι στους σπουδαίους παίκτες της γενιάς του. Το σερβίς του Τσιτσιπά θα κρίνει πολλά στο παιχνίδι.

Ο Τζόκοβιτς ξέρουμε όλοι τι μπορεί να κάνει μέσα στο παιχνίδι. Ο Στέφανος έφτασε πολύ κοντά να τον κερδίσει πέρσι στο Παρίσι και φέτος στη Ρώμη στο χώμα. Αυτά τα ματς βέβαια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Νομίζω θα φτάσουμε σε 4ο ή 5ο σετ».

«Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει την επιτυχία»

Ο έμπειρος προπονητής που ως παίκτης συμμετείχε στα προκριματικά στο Wimbledon και στο Australian Open σχολιάζει και την άνοδο του τένις στη χώρα: «Είναι τεράστιο να έχουμε δυο Έλληνες σε ημιτελικό Grand Slam και έναν Έλληνα σε τελικό.

Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος το μέγεθος της επιτυχίας. Για εμάς που είμαστε χρόνια στον χώρο είναι ασύλληπτο. Ειδικά για το ανδρικό τένις που δεν είχε επιτυχίες.Πρέπει να επενδύσουμε σ' αυτές τις επιτυχίες».


 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα