Δανιηλίδου στο Gazzetta: «Ευχή όλων να παίξουν τελικό Στέφανος και Μαρία»

Δανιηλίδου στο Gazzetta: «Ευχή όλων να παίξουν τελικό Στέφανος και Μαρία»
Η πρώην Νο14 κόσμου Ελένη Δανιηλίδου σχολιάζει στο Gazzetta τις μαγικές στιγμές που προσφερουν στους Έλληνες ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη στο Roland Garros.

Αλήθεια ποιος έχει ξεχάσει εκείνη την ημέρα του Ιουνίου του 2005 στο Λονδίνο;

Τότε η Λένα Δανιηλίδου που λόγω τραυματισμών είχε "πέσει" στο Νο76 αντιμετώπιζε στην πρεμιέρα του Wimbledon ένα τεράστιο όνομα.

Την Βελγίδα Ζαστίν Ενάν. Η Βελγίδα είχε ανέβει στο Νο1 το 2003 ενώ έως την ολοκλήρωση της καριέρας της θα είχε 117 εβδομάδες στο Νο1 και θα ήταν κάτοχος 7 Grand Slam (σε 12 τελικούς).

Στο Λονδίνο με τίτλο

Η Ενάν εκείνη την εποχή είχε κερδίσει για 2η φορά το Roland Garros και ξεκινούσε ένα σερί 3 κατακτήσεων που έληξε το 2007.

Το 2005 "διαλύει" την Μέρι Πιρς στον τελικό στο Παρίσι και ταξιδεύει με αέρα πρωταθλήτρια στο Wimbledon. Εκεί θα σημειωθεί μια τεράστια έκπληξη.

Η Λένα Δανιηλίδου θα αποκλείσει το Νο7 κόσμου και νικήτρια του Roland Garros με 7-6 (8), 2-6, 7-5. Το μπαμ ήταν τεράστιο και είχε κάνει αίσθηση σ' όλη την Ευρώπη.

Γιατί η Ενάν ήταν μεν πολύ καλή στο χώμα αλλά και στο Wimbledon είχε 2 τελικούς στην καριέρα της.

Η Μαρία Σάκκαρη όταν κέρδισε την Ίγκα Σβιάτεκ που ήταν η νικήτρια του Roland Garros 2020 ένα χρόνο μετά έγραφε ακόμη μεγαλύτερη ιστορία.

Η Λένα Δανιηλίδου μίλησε στο Gazzetta για τις σπουδαίες ημέρες που βιώνει το ελληνικό τένις στο Παρίσι εξαιτίας του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη.

«Έβαλε πίεση στη Σβιάτεκ η Μαρία»

Η Λένα Δανιηλίδου που έχει φτάσει ψηλότερα από κάθε Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη (Νο14, 2003) ίσως την Πέμπτη να δει την Μαρία Σάκκαρη να της παίρνει και αυτό το το ρεκόρ αφού εάν περάσει στον τελικό είναι Νο14 ενώ εάν το πάρει θα είναι νέο Νο9!

«Χαίρομαι για τα παιδιά. Το έχω ξαναπεί. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Έτσι είναι η ζωή και ο αθλητισμός. Εύχομαι στην Μαρία να φτάσει στο Νο1», μας λέει αρχικά η Λένα και συνεχίζει μιλώντας για το παιχνίδι της με την Σβιάτεκ: «Η Μαρία έδειξε αποφασιστικότητα και ψυχραιμία στο παιχνίδι της.

Η Σβιάτεκ ένιωσε την πίεση με το παιχνίδι της Μαρίας. Έχει πολύ καλό σερβίς και αυτό που την διακρίνει είναι η μαχητικότητα της. Αυτό το στοιχείο το είχε από μικρή και έχει δουλέψει πάρα πολύ σ' όλους τους τομείς για να φτάσει έως εδώ».

«Τα Grand Slam είναι όλο τελικούς»

Η Λένα με την τεράστια εμπειρία της σε Grand SLam έχει ρεκόρ τον 4ο γύρο (3 φορές) και μας μιλάει για τις δυσκολίες τους: «Είναι τελείως διαφορετικά τα Grand Slam. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός και θέλει διαχείριση ιδιαίτερη.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Στέφανος και η Μαρία είναι να ξεχάσουν το πριν και να κοιτάξουν τα επόμενα παιχνίδια τους με συγκέντρωση και ηρεμία.

Σ' αυτά τα παιχνίδια μετρούν οι λεπτομέρειες. Δεν μετράει τι έκανες στο προηγούμενο παιχνίδι. Το ξεχνάς και πρέπει να έχεις τη δυναμή να συνεχίσεις».

«Θα ήθελα στον τελικό Στέφανο και Μαρία»

Η Δανιηλίδου πανηγυρίζει τις μεγάλες επιτυχίες των δυο παιδιών στο Παρίσι και σημειώνει: «Ήξερα ότι θα δούμε τρομερά πράγματα από αυτά τα παιδιά. Ο Στέφανος είχε προηγηθεί και τώρα βλέπουμε και την Μαρία να φτάνει τόσο μακριά σε Grand Slam.

Μακάρι να τους δούμε και τους δυο στους τελικούς. Το εύχομαι. Πιστεύω το θέλουν όλοι οι Έλληνες. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις. Ξέρω ότι έχουν δύσκολα εμπόδια. Κανείς δεν φτάνει τυχαία στους "4". Η Κρεϊτσίκοβα έχει αποκλείσει την Πλίσκοβα και την Σβιτολίνα.

Ο Ζβέρεφ είναι πολύ καλός στο χώμα και έμπειρος παίκτης που έχει ήδη φτάσει σε τελικό.

Θα σου πω ψέμματα εάν σου πω ότι υπάρχουν φαβορί. Ελπίζω να δούμε ακόμη καλύτερες εμφανίσεις από τα παιδιά και να τα πούμε ξανά την Δευτέρα μετά από τις νέες επιτυχίες τους».

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα