Η αντίπαλος της Σάκκαρη έχει «ξεχάσει» το τελευταίο χαμένο σετ στο Παρίσι!

Η αντίπαλος της Σάκκαρη έχει «ξεχάσει» το τελευταίο χαμένο σετ στο Παρίσι!
H Ίγκα Σβιάτεκ που θα αντιμετωπίσει η Μαρία Σάκκαρη την Τετάρτη στους "8" του Roland Garros έχει 22-0 κερδισμένα σετ στο Παρίσι.

Ολόκληρος Άντι Μάρεϊ γράφει δημόσια ότι του αρέσει πολύ να την βλέπει να παίζει τένις ενώ ο "βασιλιάς" του Roland Garros κάνει προπόνηση μαζί της και τις δίνει πολύτιμες συμβουλές.

Η Ίγκα Σβιάτεκ, δεν έχει την λάμψη του Λεβαντόφσκι στην Πολωνία, αλλά από τα 19 της είναι η κορυφαία αθλήτρια της χώρας.

H ψυχολόγος, ο μπαμπάς και η Κρήτη

Η τενίστρια από την Πολωνία που αγαπά την Ελλάδα και της αρέσει να κάνει διακοπές στην Κρήτη, η τενίστρια που από μικρή είχε αθλητική ψυχολόγο στο τιμ της, η κόρη του Τόμας που εκπροσώπησε με επιτυχία την χώρα στους Ολυμπιακούς του 1988 στην κωπηλασία, είναι "φαινόμενο".

Σεμνή και ταπεινή. Την πλησιάζει ο Ναδάλ, είναι καθιστή και θα σηκωθεί από σεβασμό προς τον σπουδαίο τενίστα. Το 2020 κατέκτησε χωρίς απώλεια σετ το Roland Garros και ίσως κάποιοι να περίμεναν πως θα "ξεφουσκώσει".

Στο 2021 κέρδισε 2 τίτλους με κορυφαίο το Italian Open φυσικά στο χώμα.

H πρώτη μετά την Ενάν

Πλέον είναι η μοναδική top-10 παίκτρια που συνεχίζει στους "8" στο Roland Garros και είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Εάν τα καταφέρει θα γίνει η πρώτη μετά από την Ζαστίν Ενάν που θα κερδίσει back to back τίτλο. Η Βελγίδα είχα πάρει 3 στην σειρά (2005-2007).

Παλαιότερα τα είχε καταφέρει η Στέφι Γκραφ, η Μόνικα Σέλες και η Κρις Έβερτ με τα 7 Roland Garros.

Δυο χρόνια χωρίς απώλεια σετ

Η Σβιάτεκ "τρέχει" ένα σερί 11-0 στις νίκες στο Roland Garros και παράλληλα σερί 22-0 στα σετ.

Δηλαδή σε 11 παιχνίδια δεν έχει χάσει ούτε ένα.

Η τελευταία που την κέρδισε και της πήρε φυσικά σετ ήταν στις 3 Ιουνίου 2019 η Σιμόνα Χάλεπ. Είχε επικρατήσει με 6-1,6-0 όταν η Ίγκα ήταν 18 ετών και κάτι ημερών.

Στο σερί της υπάρχουν παίκτριες όπως η Σιμόνα Χάλεπ και η Σοφία Κένιν που ήταν το 2020 στο Νο2 και στο Νο6 αντιστοίχως.

Αυτή την παίκτρια θ' αντιμετωπίσει την Τετάρτη η Μαρία Σάκκαρη.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα