Με ανατροπή και… διακοπή στους «8» ο Τζόκοβιτς (vid)

Με ανατροπή και… διακοπή στους «8» ο Τζόκοβιτς (vid)
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ από τον Ιταλό Μουσέτι.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τα είδε… όλα για να περάσει στα προημιτελικά του Roland Garros. O απίθανος Ιταλός Λορέντζο Μουσέτι, Νο76 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε τα πρώτα δύο σετ και λίγο πριν γίνει η ανατροπή από τον Τζόκοβιτς στο πέμπτο, αποχώρησε τραυματίας.

Ο Μουσέτι πήρε τα πρώτα δύο σετ στο τάι μπρέικ (7,6 7-6 σε 2:21) καταφέρνοντας να κάνει μάλιστα μπρέικ στο μπρέικ του Σέρβου, ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1 στο πρώτο σετ.

Στο τάι μπρέικ έκανε μάλιστα επική ανατροπή, καθώς έχανε με 4-1, για να το πάρει με 9-7! Μέσα σε πανηγυρισμούς και το ηθικό στα ύψη, έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα στο δεύτερο σετ: απάντησε με μπρέικ το δεύτερο μπρέικ του Νόλε στο ματς και οδήγησε το σετ σε νέο τάι μπρέικ. Κι εκεί ήταν εξαιρετικός κερδίζοντάς το με 7-2 και έφτασε ένα σετ μακριά από τα προημιτελικά!

Στο τρίτο σετ όμως ο Τζόκοβιτς είπε να σοβαρευτεί και το έκανε… Πήρε το σετ με 6-1 μέσα σε 24 λεπτά απέναντι στον Ιταλό, ο οποίος αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα τραυματισμού. Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ και γύρισε να παλέψει το ματς, αλλά πέταξε λευκή πετσέτα… Γύρισε κατάκοπος και δεν μπορούσε να κινηθεί καθόλου στο κορτ, με αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να πάρει το δεύτερο σετ με 6-0 και στο τρίτο να προηγηθεί με 4-0, με τον Μουσέτι να αποχωρεί και το ματς να μην ολοκληρώνεται ποτέ.

Ο Τζόκοβιτς, όπως και οι θεατές στο κεντρικό κορτ, σηκώθηκαν στο πόδι και έδωσαν ένα standing ovation στον νεαρό τενίστα που μέχρι το δεύτερο σετ, έκανε το ματς της ζωής του.

Ετσι, με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο, ο Τζόκοβιτς για 15η φορά στην καριέρα του πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Μπερετίνι, που πέρασε άνευ αγώνα μετά την αποχώρηση του Ρότζερ Φέντερερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

  • Tags:
 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα