Εγραψε ιστορία η Σάκκαρη, πρώτη φορά Ελληνίδα σε προημιτελικό γκραν σλαμ!

Εγραψε ιστορία η Σάκκαρη, πρώτη φορά Ελληνίδα σε προημιτελικό γκραν σλαμ!
H Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε την Σοφία Κένιν με 2-0 σετ (6-1, 6-3) και για πρώτη φορά προκρίθηκε σε προημιτελικά ενός γκραν σλαμ!

Ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις στο Roland Garros καθώς η Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται σε προημιτελικό ενός γκραν σλαμ!

Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 7 λεπτά για να κερδίσει το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-3)!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζει παίκτρια του Τοp-10 σε γκραν σλαμ και το κάνει στην καλύτερη στιγμή! Η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της αντιπάλου της που είχε 9 διπλά λάθη στο σερβίς και 32 αβίαστα έναντι 3 και 15 αντίστοιχα δικά της.

Ολα... πρίμα στο πρώτο σετ

<

Στο πρώτο σετ όλα πήγαν τέλεια για την Μαρία. Η Κένιν είχε τραγικά σερβίς (5 διπλά λάθη) και κακές επιλογές επιθετικά καθώς τα drop shot που δοκίμαζε, έβρισκαν εύκολα απάντηση από την Σάκκαρη.

Με το... καλημέρα της έκανε δύο μπρέικ η Ελληνίδα τενίστρια και προηγήθηκε με 4-0, για να δεχτεί μπρέικ στη συνέχεια. Εκεί που νόμιζε κανείς ότι θα έρθει η αντίδραση από την Κένιν όμως, η Σάκκαρη έκανε τρίτο μπρέικ και στο σερβίς της τελείωσε το σετ με 6-1 σε 27 λεπτά.

Ιδια εικόνα στο δεύτερο σετ

Ιδια η εικόνα και στο δεύτερο σετ με την Μαρία να βρίσκει μπρέικ στο πρώτο κιόλας γκέιμ και να κάνει και δεύτερο στο 4-1 βάζοντας τις βάσεις για την ιστορική πρόκριση. Η Κένιν μείωσε στο σερβίς της σε 5-2 γλιτώνοντας ένα ματς πόιντ και έφτασε στο 5-3 με μπρέικ με την Μαρία να δείχνει να χαλαρώνει και να μπαίνει σε περιπέτειες. Βρέθηκε να χάνει 40-15 το επόμενο γκέιμ και η Κένιν είχε δύο ευκαιρίες για να κάνει το 5-4, αλλά εκεί η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση. Πήρε τέσσερις σερί πόντους και κατάφερε να κάνει το μπρέικ για να πάρει μια ιστορική πρόκριση.

Περιμένει Σβίατεκ ή Κόστιουκ

Πλέον θα περιμένει το βράδυ να μάθει αν αντίπαλός της στα προημιτελικά θα είναι η περσινή νικήτρια του τουρνουά Ιγκα Σβιατεκ (Νο8) ή η Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ (Νο81 στην παγκόσμια κατάταξη).

Ο αγώνας αυτός θα ξεκινήσει στις 22:00 ώρα Ελλάδος, ενώ ο προημιτελικός θα γίνει την Τετάρτη (9/6), με την ώρα να γίνεται γνωστή αύριο το απόγευμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα