Φέντερερ: «Δεν ξέρω εάν θα συνεχίσω» (vid)

Φέντερερ: «Δεν ξέρω εάν θα συνεχίσω» (vid)
O Ρότζερ Φέντερερ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το τουρνουά και τόνισε πως δεν είναι φυσιολογικό να είναι τόσες ώρες στο κορτ.

Χρειάστηκε 3,5 ώρες στο κορτ για να αποκλείσει τον Ντομινίκ Κέπφερ και να πάρει το εισιτήριο για τους "16" του Roland Garros.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο γηραιότερος τενίστας που θα παίξει στον 4ο γύρο στο Παρίσι και μπορεί αυτό να είναι ένα τιμητικό ρεκόρ αλλά έχει και την άλλη όψη.

Ο 39χρονος Ελβετός με τα 20 Grand Slam μίλησε μετά από τον αγώνα του 3ου γύρου στη συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στο τουρνουά.

«Πρέπει να αποφασίσω έαν θα συνεχίσω»

«Πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να παίζω ή όχι, αν το ρίσκο δεν είναι αρκετά μεγάλο αυτή τη στιγμή για να συνεχίσω να το πιέζω, ή αν απλά ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκουραστώ», είπε και συνεχίσε:

«Δεν υπάρχει κενή εβδομάδα ανάμεσα σ' αυτό το τουρνουά και στο Χάλε, όπως γίνεται συνήθως, οπότε πρέπει να υπολογίσω ποιο θα είναι το καλύτερο πράγμα να κάνω με γνώμονα το Wimbledon».

«Νιώθω καλά, παίζω καλά, κερδίζω»

Εν συνεχεία εξήγησε την διαδικασία που ακολουθεί μετά από κάθε αγώνα και τόνισε πως δεν είναι φυσιολογικό να μένει 3,5 ώρες στο κορτ: «Μετά από κάθε αγώνα μου εδώ, όπως και στη Γενεύη, πρέπει να κάνω μια επανεκτίμηση της κατάστασης το επόμενο πρωί, αναλόγως με το πως ξυπνάω και πως νιώθω το γόνατό μου.

Όπως εξήγησα και προηγουμένως, δεν είχα βρεθεί συνεχόμενα στο γήπεδο για 2,5 ώρες και μετά πάλι για 3,5 ώρες ξανά, δεν το έκανα ούτε στην προπόνηση αυτό.

Για μένα, δεν είναι φυσιολογικό να είμαι στο γήπεδο για 3,5 ώρες. Όσοι έχουν κάνει την ίδια επέμβαση, καταλαβαίνουν τι λέω. Θα ήθελα να είμαι στη θέση του Ράφα ή του Νόβακ, που το σκεπτικό τους λίγο-πολύ είναι: 'Νιώθω καλά, παίζω καλά, κερδίζω'. Εγώ δεν έχω αυτό το συναίσθημα αυτή τη στιγμή. Τα βλέπω αυτά σαν σκαλοπάτια, για κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μένα».

  • Tags:
 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα