Σβιόντεκ: Ημιτελικά στο Roland Garros και 33η σερί νίκη

Newsroom
Σβιόντεκ: Ημιτελικά στο Roland Garros και 33η σερί νίκη
Η Ίγκα Σβιόντεκ δεν έχει σταματημό, έφθασε στις 33 διαδοχικές νίκες, μία πριν από τον τελικό του Roland Garros, αντίπαλός της στα ημιτελικά Ντάρια Κασάτκινα.

H νικηφόρα πορεία για την Ίγκα Σβιόντεκ καλά κρατεί, με την 21χρονη Πολωνή να νικά την Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα 6-3, 6-2 για την 33η διαδοχική της νίκη και να προκρίνεται στα ημιτελικά του Roland Garros. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Ντάρια Κασάτκινα, που με τη σειρά της νωρίτερα νίκησε τη Βερόνικα Κουντερμέτοβα στη ρωσική κόντρα με 6-4, 7-6(5).


Η Σβιόντεκ με την 33η σερί νίκη της, άφησε στην 4η θέση την περίφημη Βελγίδα, Τζαστίν Ένιν των 32 νικών και τώρα κηνυγά τις αδελφές Γουίλιαμς, η Σερίνα έχει ρεκόρ 34 νικών (2013) και η Βένους βρίσκεται στην κορυφή με 34 (2000). Έχοντας 30 winners και πετυχαίνοντας πέντε break σε 11 ευκαιρίες η Σβιόντεκ ξεπέρασε σε 89 λεπτά το εμπόδιο της Πεγκούλα.


Η Πολωνή προκρίνεται για 3η φορά σε ημιτελικό Grand Slam και οδεύει για τον 2ο συνολικά τίτλο της σε αυτά και 6ο διαδοχικό μέσα στο 2022. Θριάμβευσε στο Παρίσι το 2021, ενώ ήταν ημιφιναλίστ στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν, όπου ηττήθηκε από την Ντάνιελ Κόλινς.

Πρώτος ημιτελικός σε Grand Slam για την Κασάτκινα

Η Ντάρια Κασάτκινα είχε πιο δύσκολο έργο, αλλά με τη νίκη επί της Βερόνικα Κουντερμέτοβα πανηγύρισε την πρώτης της παρουσία σε ημιτελικό Grand Slam, στην 26η συμμετοχή της σε αυτά.

Παράλληλα, η 25χρονη Ρωσίδα έχει ήδη κάνει άλμα 8 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε στο Νο.12 κι αν νικήσει και την Σβιόντεκ θα βρεθεί στο Νο.8. Αν μάλιστα καταφέρει να κατακτήσει το Roland Garros θα ανέβει στην 6η θέση, μία πίσω από τη Μαρία Σάκκαρη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ROLAND GARROS (WOMEN) Τελευταία Νέα