Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα 15 λεπτά αγωνίας για τον Στέφανο Τσιτσιπά (pics & vid)

Δήμος Μπουλούκος
Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα 15 λεπτά αγωνίας για τον Στέφανο Τσιτσιπά (pics & vid)
Το Gazzetta έζησε από κοντά τον τραυματισμό του Στέφανου Τσιτσιπά στον αγώνα με τον Γάλλο Ουμπερ και περιγράφει τα 15 λεπτά αγωνίας…

Ηταν το τέλος του δεύτερου σετ όταν σε μία προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να βγάλει άμυνα στη μπάλα του Ουμπέρ, το πόδι του γύρισε και φάνηκε να πονάει στο γόνατο.

Αμέσως έπεσε στο έδαφος και έδειξε να πονάει πραγματικά. Ολοι οι Ελληνες που ήταν στο court 2 του Αriake Tennis Center άρχισαν να αγωνιούν, περισσότερο από όλους φυσικά, ο πατέρας και η μητέρα του, που είναι συνεχώς στο πλευρό του.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς του φωνάζει «τι τρέχει», «που πονάς» χωρίς όμως να παίρνει απάντηση από τον Στέφανο που δείχνει να υποφέρει, βγάζοντας μάλιστα και κραυγές πόνου.

Στην αρχή έρχονται γύρω του κάποιοι εθελοντές με μία ομπρέλα για να τον προφυλάξουν από τον καυτό ήλιο, αλλά αυτός που την κρατάει κάνει λάθος και στέλνει τον ίσκιο από την αντίθετη πλευρά.

Τσιτσιπάς

Ευτυχώς ένα παιδάκι αντιλαμβάνεται το λάθος, αρπάζει την ομπρέλα και βάζει τον Στέφανο στη σκιά, μέχρι να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Με κάποια καθυστέρηση εμφανίζεται και ο γιατρός του αγώνα που αρχίζει να εξετάζει το γόνατο του Στέφανου για να δει τι συμβαίνει. Τελικά τον σηκώνει και τον πάει στον πάγκο του, όπου ανοίγει ένα στρώμα και βάζει τον Ελληνα τενίστα να ξαπλώσει

Oλο αυτό το διάστημα, σε κοντινή απόσταση αλλά χωρίς να μπορεί να πλησιάσει καθώς δεν έχει το δικαίωμα, στέκεται ο πατέρας του Απόστολος.

Τσιτσιπάς

Τελικά μετά από περίπου 15 λεπτά, ο Στέφανος σηκώνεται αλλάζει ρούχα και συνεχίζει τον αγώνα. Ωστόσο, στο τρίτο σετ δεν ήταν ο γνώριμος σε όλους Στέφανος Τσιτσιπάς και γνώρισε την ήττα που τον απέκλεισε από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο αγώνισμα του μονού Αντρών.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΝΙΣ Τελευταία Νέα