Σίνερ: «Ευχαριστώ τους γονείς μου που με άφησαν να επιλέξω τι θα κάνω στη ζωή μου»

Κώστας Ευθυμιάδης
Σίνερ και Μεντβέντεφ μαζί με τον Κούριερ στην απονομή
Τα λόγια των δύο φιναλίστ του Australian Open κατά την απονομή του τροπαίου.

Μετά τον Τζόκοβιτς (2008), ο Γιάνικ Σίνερ έγινε ο νεότερος κάτοχος του τίτλου στα 22 του χρόνια.

Κατά την απονομή του τροπαίου, είπε:

«Ντάνιελ, συγχαρητήρια για ένα σπουδαίο τουρνουά. Εχεις παίξει πολλούς τελικούς, αλλά σε κάθε παιχνίδι μας βρίσκω κάτι να βελτιώσω μαζί σου. Ησουν εκεί σε όλο το τουρνουά και ελπίζω να πάρεις κι εσύ αυτό το τρόπαιο. Κάθε καλύτερο για το υπόλοιπο της σεζόν».

Αφού ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή του τουρνουά, συνέχισε: «Τεράστιο τουρνουά για μένα. Ολη η ομάδα μου που είναι εδώ, προσπαθεί κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε. Με καταλαβαίνουν ορισμένες στιγμές και ξέρω ότι είναι δύσκολο. Η υποστήριξη του κόσμου ήταν τρελή αυτές τις δύο εβδομάδες. Μακάρι να μπορούσαν να είναι εδώ οι γονείς μου. Πάντα με άφηναν να επιλέξω αυτό που ήθελα να κάνω. Ακόμα και όταν ήμουν μικρός και δοκίμασα κι άλλα αθλήματα, ποτέ δεν μου άσκησαν πίεση. Μακάρι όσο περισσότερα παιδιά γίνεται να μπορούσαν να είχαν αυτή την ελευθερία. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου»

Ντανίλ Μεντβέντεφ: «Καλύτερα να χάνεις στον τελικό, παρά νωρίτερα»

Αφού καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, φανερά κουρασμένος και απογοητευμένος o Ντανίλ Μεντβέντεφ είπε: «Συγχαρητήρια στον Γιάνικ, το άξιζε. Ανέβασε το επίπεδό του. Προφανώς δεν θα είναι το τελευταίο σου grand slam, αλλά ελπίζω να πάρω το επόμενο γιατί έχω χάσει τρεις τελικούς από εσένα. Ευχαριστώ στην ομάδα που που μέρα-νύχτα είναι δίπλα μου. Δεν τα κατάφερα σήμερα, θα προσπαθήσω την επόμενη φορά. Σπουδαίες εβδομάδες εδώ, αλλά καλύτερα να χάνεις στον τελικό, από το να χάνεις νωρίτερα. Πάντα θέλω να κερδίζω, αλλά πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο την επόμενη φορά»

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα