Σαμπαλένκα: «Πίστευα ότι δεν θα κερδίσω ποτέ slam, τώρα έχω δύο και θέλω περισσότερα»

Κώστας Ευθυμιάδης
H Αρίνα Σαμπαλένκα με το τρόπαιο του Australian Open στη συνέντευξη Τύπου
Οι δηλώσεις της Αρίνα Σαμπαλένκα μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο φετινό Australian Open.

Παίζοντας κυρίαρχο τένις από τον πρώτο ως τον τελευταίο αγώνα, η Αρίνα Σαμπαλένκα έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του Australian Open.

Μάλιστα το έκανε χωρίς να χάσει σετ σε όλο το τουρνουά και σε σχέση με την περσινή κατάκτηση, ήταν λιγότερο συναισθηματική.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Σίγουρα είμαι περήφανη και πολύ χαρούμενη για όλα όσα έχω καταφέρει. Είμαι χαρούμενη με το επίπεδο που έδειξα σήμερα, είναι μια πολύ καλή και σκληρή παίκτρια η Ζενγκ» είπε αρχικά στην συνέντευξη Τύπου.

Για τις χαμένες ευκαιρίες πέρυσι να πάρει έναν παραπάνω τίτλο σε grand slam πλην της Μελβούρνης, σχολίασε: «Για πολύ καιρό είχα στο μυαλό μου ότι δεν ήθελα να γίνω η παίκτρια που θα κέρδιζε ένα Slam και μετά θα εξαφανιζόταν. Ήθελα να δείξω πως είμαι ικανή να μείνω εκεί, ότι μπορώ να κερδίσω περισσότερα. Αυτή τη στιγμή έχω δύο, αλλά ελπίζω πως θα καταφέρω να κερδίσω πολλά περισσότερα»

Και συνέχισε, σχολιάζοντας τον περσινό με τον φετινό τίτλο: «Ήταν λίγο διαφορετικά, τώρα δεν είχα τόσα συναισθήματα στο γήπεδο. Παραμένω ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος εκτός γηπέδου, αλλά μόλις μπω στο court νιώθω πως είμαι έτοιμη και αφήνω όλα τα συναισθήματα εκτός. Νιώθω εντελώς διαφορετική σε σχέση με το US Open, ελέγχω περισσότερο την κατάσταση και δεν αφήνω τους εξωτερικούς παράγοντες να μπαίνουν στο μυαλό μου, επικεντρώνομαι στον εαυτό μου. Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά»

Σαμπαλένκα: «Ο πατέρας μου θα παραμείνει το μεγαλύτερο κίνητρο»

Η συνέντευξη Τύπου πήγε σε πιο προσωπικό επίπεδο, καθώς την ρώτησαν για την οικογένειά της.

«Μου λείπουν πολύ. Φυσικά επικοινωνούμε τηλεφωνικά, είναι όμως πολύ διαφορετικό από το να τους συναντάς δια ζώσης. Μιλούσε με τη μητέρα μου και είχαμε έναν τσακωμό για το που θα βάλουμε το τρόπαιο, είναι πολύ θυμωμένη αυτή τη στιγμή (γέλια). Αλλά ναι, νιώθω πολύ μακριά τους, αλλά είμαι και χαρούμενη που μπόρεσα να τους δω στην preseason, περάσαμε χρόνο μαζί στο Ντουμπάι. Συνήθως δεν μιλάω γι' αυτούς στις απονομές, αλλά αυτή τη φορά ήθελα να είμαι σίγουρη ότι ξέρουν το τι σημαίνουν για μένα, ότι είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που έχω για να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω».

Αναφορικά με τον πατέρας της, που έχει φύγει από τη ζωή, είχε μιλήσει και στο "Break Point" του Netflix, ενώ έπραξε το ίδιο και σήμερα: «Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μιλήσω γι' αυτό και να συνδεθώ με τους ανθρώπους που με ακολουθούν. Τώρα μπορώ να κοιτάζω πίσω και να βλέπω ότι όλη η δουλειά τόσων χρόνων άξιζε τον κόπο, ότι ακολούθησα τον σωστό δρόμο. Ο πατέρας μου ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο που είχαν, ήταν τα πάντα για μένα, αν δεν ήταν εκείνος δεν θα βρισκόμουν εδώ αυτή τη στιγμή»

Τέλος, η Σαμπαλένκα είπε για τον εαυτό της και τα σκαμπανεβάσματά της: «Υπήρχαν στιγμές που πίστευα ότι δεν θα κέρδιζα ποτέ Grand Slam τίτλο. Ειδικά την περίοδο που έκανα τόσα πολλά διπλά λάθη και δεν μπορούσα να το διορθώσω με τίποτα. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά δεν ήθελα να τα παρατήσω. Ένιωθα ότι έπρεπε να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, να παλέψω για το όνειρό μου και να βεβαιωθώ ότι ο πατέρας μου με παρακολουθούσε και ήταν περήφανος για μένα. Το ότι δεν σταμάτησα εκείνη την περίοδο, το οφείλω στην οικογένειά μου. Στο τέλος απλά πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι αρνητικά, τίποτα άλλο».

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα