Australian Open: Οι διοργανωτές ζήτησαν σε Κρεϊτσίκοβα και Σαμπαλένκα να αλλάξουν γήπεδο και αρνήθηκαν

Κώστας Ευθυμιάδης
H Aρίνα Σαμπαλένκα πανηγυρίζει
Debate για το ποιος ευθύνεται για το σημερινό μπάχαλο με τον προγραμματισμό στην Rod Laver Arena, προκάλεσε η άρνηση των Σαμπαλένκα και Κρεϊτσίκοβα να αλλάξουν court.

Με τα πρώτα δύο παιχνίδια του προγράμματος στην Rod Laver Arena να καθυστερούν, άρχισε η κουβέντα για το ποιος ευθύνεται για το σημερινό μπάχαλο στο Australian Open.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να βάλουν στο κεντρικό γήπεδο παιχνίδι Legends, καθυστερώντας τα 4 παιχνίδια του απλού, όμως τόσο η Γκοφ με την Κόστιουκ, όσο και ο Τζόκοβιτς με τον Φριτζ, καθυστέρησαν σημαντικά.

Επόμενο ματς χρονικά ήταν αυτό της Σαμπαλένκα με την Κρεϊτσίκοβα και οι διοργανωτές βλέποντας πως το παιχνίδι του Σίνερ με τον Ρούμπλεφ θα αρχίσει στις 23:00 περίπου, τοπική ώρα, ζήτησαν από τις δύο τενίστριες να αλλάξουν γήπεδο και να πάνε στην Margaret Court Arena, σύμφωνα με το BBC.

Και οι δύο αρνήθηκαν καθώς ήταν η ώρα τους να βγουν στο γήπεδο, με τους διοργανωτές να μην κάνουν την ίδια ερώτηση στους Σίνερ και Ρούμπλεφ, αν θέλουν να πάνε στο διπλανό γήπεδο, που θα ήταν και πιο λογικό, ωστόσο είναι στη μέση ζητήματα τηλεθέασης και θεατών.

Ετσι, το τελευταίο ματς της ημέρας ξεκίνησε πολύ αργά και θα τραβούσε ως τα ξημερώματα, κάτι για το οποίο όλη τη σεζόν πέρυσι υπήρχαν διαμαρτυρίες και φέτος η ATP και η WTA υποτίθεται πως πήραν μέτρα για να το αντιμετωπίσουν.

Στο Eurosport, η Μπάρμπαρα Σετ επιτέθηκε στους διοργανωτές λέγοντας πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να βάλουν παιχνίδι των Legends στο κεντρικό γήπεδο, ενώ ο Τζον ΜακΕνρο τα έριξε στις Σαμπαλένκα και Κρεϊτσίκοβα επειδή δεν δέχτηκαν να παίξουν σε άλλο court.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα