Ο Ρούμπλεφ κράτησε εντός Top10 τον Τσιτσιπά

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ θα παίξει για 4η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του US Open
O Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε με 3-2 σετ του Αλεξ Ντε Μινόρ σε ματς άνω των 4 ωρών, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να βγαίνει κερδισμένος.

Με ανατροπή από 2-1 σετ, ο Αντρέι Ρούμπλεφ πέρασε στην επόμενη φάση του Australian Open.

O Ρώσος τενίστας δεν πανικοβλήθηκε από τα δύο κερδισμένα tie break του Αλεξ Ντε Μινόρ, ο οποίος είχε και το κοινό στο πλευρό του και παίζοντας εκπληκτικά στο σερβίς του, έφτασε στη νίκη με 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0).

Ο Ρούμπλεφ και ο Ντε Μινόρ είχαν ισορροπημένο ματς, με τον Αυστραλό σίγουρα να σκέφτεται ότι πέταξε ευκαιρία, καθώς τα στατιστικά του σε winners και αβίαστα (42-38 και 50-63 αντίστοιχα), έδειχναν πως μπορούσε φύγει νικητής.

Στο πέμπτο σετ κατέρρευσε όμως και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ο Ρούμπλεφ θα παίξει στα προημιτελικά με τον Γιάνικ Σίνερ.

Παραμένει στο Top10 o Τσιτσιπάς

Από το ματς βγήκε κερδισμένος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σε περίπτωση που ο Ντε Μινόρ κέρδιζε, τότε ο Στέφανος θα έπεφτε την Δευτέρα στο Νο11 και μετά από πέντε χρόνια (Μάιος του 2019) θα ήταν για πρώτη φορά εκτός Τοπ10.

Τώρα, είναι στο Νο10 μετά την ήττα του από τον Φριτζ και το μόνο ενδεχόμενο να πέσει από εκεί, είναι να... πάρει το Australian Open o Κάμερον Νόρι.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα