Australian Open: Πέρασε η Μπαντόσα, «βόμβα» με Βοντρούσοβα (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
H Πάουλα Μπαντόσα πανηγυρίζει
Η Πάουλα Μπαντόσα ξεκίνησε εντυπωσιακά την καμπάνια της στη Μελβούρνη με άνετη νίκη επί της Τάουσεντ, την ώρα που η Βοντρούσοβα γνώριζε αποκλεισμό σοκ από την Γιαστρέμσκα.

Θετικά άρχισε το πρώτο σλαμ της σεζόν για την Πάουλα Μπαντόσα η οποία πέρασε στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Επικράτησε άνετα με 6-1, 6-3 της Αμερικανίδας Τάουσεν και συνεχίζει στον δεύτερο γύρο, εκεί όπου θα βρει την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα.

Η Ρωσίδα την ίδια ώρα άφησε εκτός την Ντόνα Βέκιτς με 6-4, 6-4, στον ένα από τους τέσσερις αποκλεισμούς seeded παικτριών σήμερα.

Η πιο σοκαριστική ήττα ήρθε για την Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Το Νο7 της κατάταξης έγινε η πρώτη παίκτρια από το Top10 που αποκλείστηκε, καθώς ηττήθηκε από την Ντάρια Γιαστρέμσκα και μάλιστα εύκολα, με 6-1, 6-2.

Η Γιαστρέμσκα ήρθε από τα προκριματικά και μάλιστα στον δεύτερο γύρο κέρδισε πολύ δύσκολα σε τρία σετ την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Εκτός έμειναν και η Καλίνινα που συνετρίβη από την Ρους με 6-1, 6-0, η Αλεξάντροβα που έχασε από την τρομερή Ζίγκεμουντ με 6-2, 3-6, 7-6 και η Μπούζκοβα που ηττήθηκε από τη Νόσκοβα με 6-1, 7-5

Εύκολα Γκοφ, Ζαμπέρ και Σβιτολίνα

Αντίθετα, άνετες προκρίσεις πήραν τρεις παίκτριες που αναμένεται να πάνε ψηλά.

Η Κόκο Γκοφ σε 76 λεπτά υπέταξε την Σμιέλντοβα με 6-3, 6-0, έχοντας τρομερή απόδοση στο σερβίς της (με Ντόλεχάιντ στον β’ γύρο), ενώ η Ζαμπέρ επικράτησε της Σταροντούπτσεβα με 6-3, 6-1 και πάει σε ματς «παγίδα» με την 17χρονη Μίρα Αντρέεβα.

Η Ελίνα Σβιτολίνα δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει την Αυστραλή Πρέστον με 6-2, 6-2 και παίζει με την Τόμοβα στην επόμενη φάση.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα