Με protected ranking και… χωρίς προσδοκίες ο Ναδάλ στο Australian Open

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Ναδάλ κοιτάζει το κινητό του στον πάγκο
O Ράφα ναδάλ θα χρησιμοποιήσει το protected ranking του για να μπει στο κυρίως ταμπλό του Australian Open, εξυπηρετώντας και τους διοργανωτές που θέλουν να τις κρατήσουν για δικούς τους τενίστες.

Ο Ναδάλ δεν είναι ο μόνος που έκανε χρήση του protected ranking, καθώς τον ίδιο δρόμο επέλεξαν και οι Τσίλιτς, Σαποβάλοφ, Ράονιτς, Κουόν, Βέσελι και Μπάλαζ.

Κάθε παίκτης που περνάει έναν τραυματισμό και χάνει μεγάλο έδαφος στην κατάταξη (ο Ναδάλ αυτή τη στιγμή είναι στο Νο664), έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το protected ranking του, τη θέση δηλαδή που είχε 3 μήνες μετά τον τραυματισμό του, για τα πρώτα 9 τουρνουά μετά την επιστροφή του ή για 9 μήνες.

Ο Ναδάλ ήταν το Νο11, αλλά το ότι κάνει χρήση του protected ranking δεν του δίνει και seeded θέση. Αυτό σημαίνει πως στη Μελβούρνη μπορεί να έχει από τον πρώτο γύρο αντίπαλο τον Τζόκοβιτς, τον Αλκαράθ ή τον Τσιτσιπά, για παράδειγμα.

Ναδάλ: «Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες»

Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός με μήνυμά του θέλησε να κρατήσει χαμηλά τον πήχη του ενθουσιασμού. Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, είπε πως για πρώτη φορά δεν θα βάλει καμία προσδοκία στην επιστροφή του.

«Έχω μια φοβία στο να κάνω ανακοινώσεις, γιατί είμαι έναν χρόνο χωρίς αγώνα και είχα μια εγχείρηση στο ισχίο μου. Αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο δεν είναι το ισχίο, είναι κάτι άλλο. Νιώθω έτοιμος, έχω εμπιστοσύνη και ελπίζω πως τα πράγματα θα πάνε καλά και πως θα έχω την ευκαιρία να το διασκεδάσω στο court. Πάει πολύς καιρός οπότε πρώτα απ' όλα ελπίζω να νιώθω ξανά αυτό το άγχος, την προσμονή, τον φόβο, τις αμφιβολίες.

Αυτό που θέλω από τον εαυτό μου, είναι να μην περιμένω τίποτα, αυτή είναι η αλήθεια. Το να έχω την ικανότητα να μην έχω προσδοκίες από τον εαυτό μου, αυτές τις προσδοκίες που είχα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Βρίσκομαι σε μια διαφορετική κατάσταση τώρα, βρίσκομαι σε ανεξερεύνητα εδάφη. Έχω εσωτερικεύσει όλα όσα έχω περάσει στη ζωή μου, που είναι να απαιτώ από τον εαυτό μου τα μέγιστα. Τώρα, αυτό που πραγματικά ελπίζω είναι να είμαι σε θέση να μην το κάνω αυτό, να αποδεχτώ πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στην αρχή. Να δώσω στον εαυτό μου τον απαραίτητο χρόνο και να τον συγχωρέσω αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Να ξέρω πως μπορεί στο όχι τόσο μακρινό μέλλον τα πράγματα να αλλάξουν αν διατηρήσω αυτή την ελπίδα, το εργατικό πνεύμα και αν το σώμα μου ανταποκριθεί σε αυτό» ανέφερε ο Ισπανός.


 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα