Τσιτσιπάς: «Είμαι σε αποστολή για να πάρω τον τίτλο»

Newsroom
Τσιτσιπάς: «Είμαι σε αποστολή για να πάρω τον τίτλο»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας στο Eurosport Greece ανάφερε πως νιώθει πως ήρθε η ώρα του στη Μελβούρνη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τους πανηγυρισμούς έκανε και δηλώσεις στα ελληνικά.

Ο Ελληνας τενίστας μιλώντας στο Eurosport Greece, μίλησε αρχικά για το ματς με τον Κατσάνοφ, λέγοντας πως «υπήρχαν δύσκολες στιγμές στο ματς, αλλά ήξερα πως αν μείνω στα ράλι, τότε οι ευκαιρίες μου θα μεγάλωναν. Εχω πλέον την εμπειρία και έχω παίξει αρκετά στο παρελθόν με τον Κατσάνοφ. Ηξερα τι χρειάζεται να κάνω για να παίξω ένα καλό ματς. Ο Κάρεν είναι βελτιωμένος παίκτης, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι κι εγώ σε πολύ καλή κατάσταση κι αυτό μου έδινε ένα αβαντάζ».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το πόσο έτοιμος είναι για να κάνει την υπέρβαση.

«Είμαι σε αποστολή για να πάρω τον τίτλο. Το παιχνίδι μου είναι σε καλό δρόμο και είμαι καλά πνευματικά. Τα δύσκολα είναι αυτά που σε χαροποιούν περισσότερο. Δεν δουλεύω σκληρά για να παίρνω εύκολες νίκες» είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παίξει απέναντι στον Τζόκοβιτς στον τελικό, με τον Σέρβο να κυνηγά ένα ιστορικό ρεκόρ.

«Είμαι εγκεφαλικά έτοιμος γι΄αυτό» πρόσθεσε.

Τέλος, ρωτήθηκε για τους αντιπάλους του που θεωρεί ότι τον βελτιώνουν σαν παίκτη.

«Σίγουρα ο Τζόκοβιτς, ο Μεντβέντεφ και ο Ρούμπλεφ. Βάζω μπόνους τον Ναδάλ γιατί με βοήθησε να αναπτυχθώ τενιστικά στο χώμα. Με έκανε να καταλάβω πως πρέπει να παίζω σε αυτή την επιφάνεια»

Λίγο μετά, στην συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε:

«Για μένα είναι στιγμή να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να πετύχω με το παιχνίδι μου. Είναι και θέμα εγωισμού. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο γήπεδο κάθε μέρα, έχω λιγότερη ανάγκη για ρεπό. Κάθε μέρα έχω όρεξη να μπω στο γήπεδο και να προπονηθώ, να κάνω κάτι χρήσιμο που να μπορεί να με βοηθήσει και όλα ξεκινούν από εκεί. Ελπίζω να δούμε πολλά νέα παιδιά από τη χώρα μας σύντομα να παίζουν στα juniors σε σλαμ, γιατί και η δική μου πορεία ξεκίνησε από εδώ στα juniors».

«Μέσα από το τένις ήξερα ότι μπορώ να φτιάξω την ζωή μου»

Πάνω σε αυτή τη παρουσία του στα juniors το 2015, ο Τσιτσιπάς έκανε μία αναδρομή.

«Πέρασα πολλά για να φτάσω ως εδώ. Ήταν δύσκολες στιγμές γιατί τότε που ξεκίνησα, το 2015, η χώρα μας ήταν ακόμα επηρεασμένη από την οικονομική κρίση και η οικογένειά μου επίσης. Είχα αυτό το όνειρο να ξεφύγω και να φτιάξω μια δική μου ζωή μέσα από το τένις, να δώσω στον εαυτό μου ευκαιρίες. Ήξερα ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να το κάνω. Δεν είχα άλλη εναλλακτική. Έβαλα τα πάντα για να χτίσω αυτό που έχω χτίσει μέχρι στιγμής και πέρασα κάποια δύσκολα χρόνια. Κάποια χρόνια που δεν ήμουν σίγουρος ότι είμαι αρκετά καλός, κυρίως επειδή κάποιες φορές δεν πήγαινε όπως θα ήθελα. Είμαι χαρούμενος που έχω ολοκληρωθεί ως άνθρωπος μέσα από αυτό το άθλημα».

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα