Κύργιος για Αυστραλιανό όπεν: «95% άγχος, 5% ενθουσιασμός»

Newsroom
Κύργιος για Αυστραλιανό όπεν: «95% άγχος, 5% ενθουσιασμός»
Μόλις πρόσφατα δήλωνε πως αν κέρδιζε ένα τουρνουά Γκραν Σλαμ θα  αποσυρόταν από την ενεργό δράση και τώρα φαίνεται να νιώθει εξαντλημένος παρά το γεγονός πως θα συμμετάσχει σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά τένις, απολαμβάνοντας την αποθέωση των συμπατριωτών του. 

Παρ' ότι δεν κουράζεται από την επιτυχία, ο Νικ Κύργιος βρίσκει ότι η επιτυχία μπορεί να είναι κουραστική. Ο 27χρονος τενίστας προέρχεται από την πιο επιτυχημένη σεζόν της καριέρας του, όπου έφτασε στον τελικό του Wimbledon, κέρδισε το ATP 500 Citi Open στην Ουάσινγκτον και συγκέντρωσε ρεκόρ 37-10 στα μονά. Αυτό ήρθε παράλληλα με κάποια μεγάλα επιτεύγματα στο διπλό, συμπεριλαμβανομένης της κατάκτησης του τίτλου στο Australian Open.

Αν και σημειώνοντας ότι «η νίκη κάνει τα πάντα ευκολότερη», ο Κύργιος βρήκε επίσης μια δύσκολη σεζόν. «Είμαι εξαντλημένος ειλικρινά», δήλωσε στο Eurosport ενώ αγωνιζόταν στην έκθεση του World Tennis League στο Ντουμπάι αυτή την εβδομάδα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν ανυπομονεί για την προσοχή και την πίεση που είναι πιθανό να δεχτεί στο Australian Open, όπου θα θεωρηθεί διεκδικητής του τίτλου ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του. Το κοινό της χώρας του θα περιμένει από έναν Αυστραλό να επαναλάβει την επιτυχία του τίτλου της Άσλεϊ Μπάρτι και θα αναζητήσει τον πρώτο πρωταθλητή στους άνδρες μετά τη νίκη του Μαρκ Έντμονσον το 1976.

«Για να είμαι ειλικρινής, ετοιμάζομαι για δύο εξαντλητικές εβδομάδες. Αλλά πρέπει να το εσωτερικεύσω και να σκεφτώ στον εαυτό μου ότι είναι απλώς ένα ακόμη τουρνουά. Προφανώς είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό τουρνουά για πολλούς άλλους ανθρώπους γύρω μου», δήλωσε ο Κύργιος και συνέχισε: «Για μένα, εγώ είμαι αυτός που παίζει, οπότε δεν θέλω να ασκώ υπερβολική πίεση στον εαυτό μου. Έχω περίπου τρεις εβδομάδες από τώρα μέχρι τότε για να φτιάξω το σώμα μου, να φτιάξω το παιχνίδι μου και να νιώσω καλά. Υπάρχει λίγος ενθουσιασμός, αλλά για να είμαι ειλικρινής, είναι μάλλον 95% άγχος και 5% ενθουσιασμός».

Ο Κύργιος θα συμμετάσχει επίσης στο διπλό του Αυστραλιανού όπεν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα