Ναδάλ: Η παρουσία του Ράφα στα ημιτελικά και το εκπληκτικό ρεκόρ της Big-3

Newsroom
Ναδάλ: Η παρουσία του Ράφα στα ημιτελικά και το εκπληκτικό ρεκόρ της Big-3
H πρόκριση του Ναδάλ στα ημιτελικά του Australian Open συνεχίζει μία εκπληκτική παράδοση που έχει η big-3 στα grand slams από το 2004.

Εκεί που όλοι περίμεναν στις αρχές του μήνα να δουν τον Τζόκοβιτς να διεκδικεί το 21ο του grand slam, o Ράφαελ Ναδάλ είναι αυτός που θα το επιχειρήσει.

Ο Ισπανός πέρασε τραυματισμούς, κορονοϊό και στα 35 του κατάφερε να προκριθεί σε έναν ακόμη ημιτελικό στο Australian Open.

Με τον Τζόκοβιτς και τον Φέντερερ να απουσιάζουν από τη Μελβούρνη, ο Ναδάλ τους πήρε… στους ώμους του καθώς συνέχισε μία εκπληκτική παράδοση που έχει η Big-3.

Από το 2004 όταν άρχισαν και οι τρεις να διαπρέπουν παράλληλα στα court, έχουν γίνει 71 grand slam. Στα 70 από αυτά, τουλάχιστον ένας από τους τρεις είχε φτάσει ως τα ημιτελικά.

Η μόνη φορά που αυτό δεν έγινε, ήταν το 2020 στο US Open όπου ο Τζόκοβιτς ήταν στο Νο1, αλλά λόγω τραυματισμού αποσύρθηκε στον προημιτελικό. Τότε έφτασαν στην 4αδα οι Μπούστα, Ζβέρεφ, Μεντβέντεφ και Τιμ, με τον τελευταίο να κατακτά τον τίτλο.

Η προηγούμενη φορά που κανείς από τους τρεις δεν ήταν στον ημιτελικό, ήταν το 2004 όταν ο Φέντερερ ως Νο1 στο ταμπλό του Roland Garros, ηττήθηκε από τον Γκουστάβο Κέρτεν στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Σε αυτήν δεν υπήρχε Τζόκοβιτς ή Ναδάλ

Η 4αδα είχε τον Βρετανό Τιμ Χένμαν και τρεις Αργεντινούς (Ναλμπαντιάν, Γκαούντιο, Κορία), με τον Γκαούντιο να κερδίζει στον τελικό τον Κορία με 3-2 σετ.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα