Τζόκοβιτς: «Περίγελος παγκοσμίως ο Μόρισον, αποτυχημένη η απόφαση», δηλώνει η αντιπολίτευση

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Τζόκοβιτς: «Περίγελος παγκοσμίως ο Μόρισον, αποτυχημένη η απόφαση», δηλώνει η αντιπολίτευση
Επίθεση κατά του Σκοτ Μόρισον από τους Εργατικούς, με αφορμή την υπόθεση του Τζόκοβιτς και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος των Εργατικών για τα θέματα Μετανάστευσης, Κριστίνα Κένελι, χαρακτήρισε «αποτυχημένη» την απόφαση να επιτραπεί αρχικά η είσοδος στην Αυστραλία στον Νόβακ Τζόκοβιτς, υποστηρίζοντας ότι εγείρει ερωτήματα σχετικά με το γιατί η Κυβέρνηση του χορήγησε βίζα, ενώ χαιρετίζουν την απόφαση του δικαστηρίου για την απέλαση του Σέρβου.

«Ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Μόρισον (Ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός της Αυστραλίας) αποτελεί πλέον περίγελο στην παγκόσμια σκηνή, καθώς αυτός κι η κυβέρνησή του δεν χειρίστηκαν σωστά την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, υπονόμευσαν τις ρυθμίσεις ασφαλείας των συνόρων της Αυστραλίας και δημιούργησαν ένα αλεξικέραυνο για το κίνημα κατά του εμβολιασμού.

Αυτό πρέπει να προκαλέσει το ερώτημα, γιατί η κυβέρνηση του κ. Μόρισον του χορήγησε βίζα για να έρθει στην Αυστραλία εξαρχής;

Η αποτυχία της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης να επικοινωνήσει με τον κ. Τζόκοβιτς πριν έρθει στην Αυστραλία, γνωρίζοντας ότι δεν ήταν εμβολιασμένος και γνωρίζοντας ότι τυχόν προβλήματα εισόδου θα ήταν εξαιρετικά αμφιλεγόμενα, αποτελεί αποτυχία της ηγεσίας της χώρας».

Κλείνοντας, η κυρία Κένελι είπε ότι οι Εργατικοί χαιρέτησαν την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα