Βούτσιτς σε Μόρισον: «Σταματήστε να βασανίζετε τον Τζόκοβιτς»

Newsroom
Βούτσιτς σε Μόρισον: «Σταματήστε να βασανίζετε τον Τζόκοβιτς»
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram επέκρινε την απόφαση της Αυστραλίας να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά.

Εξαλλος με την Αυστραλιανή κυβέρνηση ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Σέρβος πρόεδρος σε ανάρτησή του, έκανε λόγο για «βασανιστήρια» από πλευράς Αυστραλών στον Τζόκοβιτς, λέγοντας μεταξύ άλλων πως θα μπορούσαν να είναι ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή μαζί του.

«Εάν θέλατε να αποτρέψετε τον Νόβακ να κατακτήσει το τρόπαιο για 10η φορά γιατί δεν τον απορρίψατε αμέσως, γιατί δεν του είπατε ότι δεν μπορεί να πάρει βίζα; Γιατί τον βασανίζετε; Ολο αυτό για να σχηματίσετε καλή γνώμη στους πολίτες για να κερδίσετε τις εκλογές; Ενας πρόεδρος μικρής χώρας τα λέει αυτά σε έναν πρόεδρο μιας μεγάλης χώρας γιατί απλά όλα αυτά είναι αλήθεια και το γνωρίζετε» είπε ο Βούτσιτς απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον και συνέχισε την επίθεση.

«Συχνά μας κάνουν μαθήματα για το κράτος δικαίου. Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αν ένας υπουργός στη Σερβία ακύρωνε αποφάσεις δικαστών, δηλαδή έγκυρων δικαστικών οργάνων. Μας έδειξαν πώς εννοούν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη αλλά κυρίως πώς είναι μια ασήμαντη δικαιοσύνη, επειδή όλη η δύναμη βρίσκεται στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Ο Βούτσιτς σημείωσε ότι η Σερβία θα συνεχίσει να στηρίζει τον Τζόκοβιτς. «Η Σερβία είναι στο πλευρό του Νόβακ και θα μπορέσει να σας απαντήσει κατάλληλα, συμπεριφερόμενη όμως πολύ καλύτερα απ’ ότι εσείς απέναντι στο Τζόκοβιτς» τόνισε, καταλήγοντας με την φράση: «Ζήτω η Σερβία! Νόβακ είμαστε μαζί σου!».


 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα