Australian Open: Ο Τσιτσιπάς με Ιμερ στον πρώτο γύρο, κανονικά στην κλήρωση ο Τζόκοβιτς

Κώστας Ευθυμιάδης
Australian Open: Ο Τσιτσιπάς με Ιμερ στον πρώτο γύρο, κανονικά στην κλήρωση ο Τζόκοβιτς
Κλήρωση παγίδα για Τσιτσιπά στον πρώτο γύρο του Australian Open με τον Σουηδό Μάικλ Ιμερ.

Παιχνίδι που θέλει προσοχή έτυχε στον πρώτο γύρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open.

To No4 στο ταμπλό του τουρνουά κληρώθηκε με τον φορμαρισμένο Σουηδό Μάικλ Ιμερ που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Davis Cup και είναι στην κάτω πλευρά του ταμπλό.

Ο Τσιτσιπάς είναι το φαβορί και εφ όσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπάεθ και Ράμος-Βινόλας στον 2ο γύρο, ενώ στον τρίτο τον περιμένει λογικά ο Ντιμιτρόφ κα στον 4ο ο Μπαουτίστα-Αγκούτ.

Αν όλα πάνε καλά και φτάσει στα προημιτελικά, επικρατέστερος να βρεθεί στον δρόμο του είναι ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος όμως στον προηγούμενο γύρο θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γιάνικ Σίνερ, που είναι επίσης δύσκολος αντίπαλος για τον Στέφανο.

Στα ημιτελικά θα είναι έκπληξη αν δε βρει τον Μεντβέντεφ, ο οποίος θα έχει να ξεπεράσει πρώτα τους Σβάρτσμαν και Ρούμπλεφ.

Κανονικά ο Τζόκοβιτς στην κλήρωση

Οσον αφορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, μπήκε κανονικά στην κληρωτίδα και το Νο1. Η κλήρωση άργησε για περισσότερο από μία ώρα καθώς οι διοργανωτές περίμεναν να μάθουν την τύχη του στο θέμα με την βίζα, όμως αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στην κλήρωση με αυτόν και θα περιμένουν τις αποφάσεις του υπουργού Μετανάστευσης.

Ο Τζόκοβιτς έχει στην ίδια πλευρά τους Ζβέρεφ και Ναδάλ, ενώ στον πρώτο γύρο κληρώθηκε με τον συμπατριώτη του Μιομίρ Κεσμάνοβιτς. Εχει εύκολο έργο ως τον 4ο γύρο όπου θα τον περιμένει ένας εκ των Μονφίς ή Γκαρίν. Μετά ακολουθεί λογικά ο Μπερετίνι και στα ημιτελικά είτε ο Ζβέρεφ, είτε ο Ναδάλ, που όμως έχουν στην ίδια πλευρά τους Σαποβάλοφ και Χουρκάτζ αντίστοιχα.

Πιθανοί προημιτελικοί

  • Τζόκοβιτς - Μπερετίνι
  • Ζβέρεφ - Ναδάλ
  • Ρουντ - Τσιτσιπάς
  • Ρούμπλεφ - Μεντβέντεφ

Τα δεδομένα σε περίπτωση απέλασης του ο Τζόκοβιτς

Οσον αφορά την κλήρωση, τα δεδομένα πλέον, ανάλογα με το πότε θα βγει η απόφαση για Τζόκοβιτς, είναι τα εξής:

  • Αν ο Τζόκοβιτς απελαθεί πριν ξεκινήσουν τα ματς, ο Ρούμπλεφ που είναι στο Νο5 θα πάρει στο ταμπλό την θέση του Σέρβου. Το Νο17 που είναι ο Μονφίς, θα πάρει την θέση του Ρούμπλεφ και ο Μπούμπλικ που είναι στο Νο33, θα πάρει την θέση του Μονφίς.
  • Αν ο Τζόκοβιτς απελαθεί αφού βγει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας και πριν αγωνιστεί, την θέση του θα πάρει ένας lucky loser που θα έχει αποκλειστεί στον τρίτο γύρο των προκριματικών.
  • Αν ο Τζόκοβιτς προλάβει και παίξει έστω και ένα ματς, δεν θα αντικατασταθεί αν απελαθεί και ο επόμενος αντίπαλός του θα περάσει άνευ αγώνα στην επόμενη φάση.
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα