Τζόκοβιτς: Μπορεί να φύγει όποτε θέλει (από την χώρα) σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Αυστραλίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Τζόκοβιτς: Μπορεί να φύγει όποτε θέλει (από την χώρα) σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Αυστραλίας
Η Κάρεν Αντριους, υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, απάντησε στις κατηγορίες περί «κράτησης» του Τζόκοβιτς.

Οι δηλώσεις του πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά και πολιτικών της Σερβίας, περί «κράτησης» του Σέρβου τενίστα στην Αυστραλία, έφερε και απάντηση από την χώρα της Ωκεανίας.

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Αντριους, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, ξεκαθάρισε πως ο Τζόκοβιτς δεν είναι κρατούμενος, αλλά αντίθετα μπορεί να φύγει όποτε θέλει και οι αρχές θα τον διευκολύνουν γι’ αυτό. Αναφέρεται βέβαια στο ότι μπορεί να αποχωρήσει από την χώρα και όχι στο ότι μπορεί να κυκλοφορήσει εντός αυτής, από την στιγμή που η βίζα του έχει ακυρωθεί.

«Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία και είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το αποφασίσει. Η Συνοριακή Δύναμη σίγουρα θα το διευκολύνει αυτό» ανέφερε η Αντριους.

Η Αντριους ρωτήθηκε και για το αν θα επιτραπεί στον Σέρβο έστω να προπονείται μέχρι να βγει απόφαση και να βγει από το ξενοδοχείο, απαντώτας: «Ο Τζόκοβιτς θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με όσους εισέρχονται στην Αυστραλία»...

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έφτασε στη Μελβούρνη το βράδυ της Τετάρτης με ιατρική εξαίρεση προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open όμως οι αρχές τον κράτησαν στο αεροδρόμιο και του ακύρωσαν τη βίζα θεωρώντας πως δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα για να εισέλθει στη χώρα.

Προς το παρόν παραμένει σε ξενοδοχείο με παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα των δικηγόρων του να πάει να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι το οποίο νοίκιασε για την παραμονή του στη χώρα. Το Νο1 του κόσμου θα μάθει την Δευτέρα αν η απόφαση ακύρωσης της βίζας αναιρεθεί ή αν θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο και θα επιστρέψει στην Σερβία.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα