Τζόκοβιτς: Σέρβοι διαδηλώνουν έξω από το ξενοδοχείο που «κρατείται» ο Νόλε

Κώστας Ευθυμιάδης
Τζόκοβιτς: Σέρβοι διαδηλώνουν έξω από το ξενοδοχείο που «κρατείται» ο Νόλε
Δεκάδες Σέρβοι, αλλά και διαδηλωτές υπέρ των προσφύγων, έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο που παραμένει εσώκλειστος ο Τζόκοβιτς.

Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στην Αυστραλία με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Από την στιγμή που απόφαση δεν πάρθηκε (θα γίνει την Δευτέρα) ο Σέρβος παραμένει εσώκλειστος σε ξενοδοχείο προσφύγων στην περιοχή του Κάρλτον, πολύ κοντά στο κέντρο της Μελβούρνης.

Δεκάδες Σέρβοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο που μένει ο Νόλε, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του και κατά της κυβέρνησης, ζητώντας να «αφεθεί ελεύθερος». Μαζί τους ενώθηκαν και διαδηλωτές που φωνάζουν για τα δικαιώματα των προσφύγων που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ορισμένοι μάλιστα είναι «εγκλωβισμένοι» μέχρι και 10 χρόνια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν.

Οσον αφορά τον Τζόκοβιτς, φαίνεται πως οι Σέρβοι της Αυστραλίας έχουν ενωθεί και παίρνουν το μέρος του παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει με το ότι δεν ήθελε να εμβολιαστεί και να μπει στην χώρα με ιατρική εξαίρεση.

Ο ίδιος έχει προς το παρόν αφαιρέσει από το καλεντάρι του το Australian Open, ενώ οι διοργανωτές πιέζουν για να του δοθεί άδεια και να παραμείνει στη χώρα. Ζήτησαν μάλιστα από τον δικαστή να βγάλει απόφαση την Δευτέρα καθώς πρέπει ως την Τρίτη να γνωρίζουν αν θα είναι διαθέσιμος, με τον δικαστή (σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο 9 της χώρας) να απαντά: «εδώ δεν κουνάει η ουρά τον σκύλο…»

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα