Australian Open: Οι μεγάλες απουσίες και οι αμφίβολοι

Κώστας Ευθυμιάδης
Australian Open: Οι μεγάλες απουσίες και οι αμφίβολοι
Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το Australian Open και η λίστα με τα μεγάλα ονόματα που θα απουσιάσουν, μεγαλώνει… επικίνδυνα.

Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η πανδημία και οι ανεμβολίαστοι και τα μέτρα της Πολιτείας της Βικτόρια, το Australian Open μετρά ήδη πολλές «τρανταχτές» απουσίες κι ενώ απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την έναρξη του grand slam.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παρουσία σημαντικών τενιστών, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο αίνιγμα για το αν θα έχει εμβολιαστεί και αν θα πάει να παίξει στη Μελβούρνη.

Στο τουρνουά θα είναι παρών κανονικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ναι μεν δε δήλωσε αν έχει κάνει το εμβόλιο (αλλά από την στιγμή που λέει πως θα πάει το έχει κάνει καθώς απαγορεύεται η είσοδος στην Βικτόρια σε ανεμβολίαστους), ενώ έχει αναρρώσει από την επέμβαση στον αγκώνα και ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία του.
Ομοίως και η Σάκκαρη που έχει δηλώσει πως έχει εμβολιαστεί και πως θα έκανε αυτό το διάστημα και την τρίτη δόση του εμβολίου.

Οι απουσίες

Σερένα Γουίλιαμς

Η Αμερικανίδα είναι ανέτοιμη λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε πέρυσι στο Wimbledon. Αν και μέχρι πριν δύο εβδομάδες δεν φαινόταν να υπάρχει θέμα, η επιστροφή της θα καθυστερήσει καθώς δεν θα κατέβει καθόλου στο Tour.

Ρότζερ Φέντερερ

Ο θρύλος του τένις ανακοίνωσε ο ίδιος πως είναι ανέτοιμος μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ως το καλοκαίρι. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν ξέρει αν θα προλάβει ακόμη και το Wimbledon.

Καρολίνα Πλίσκοβα

H Τσέχα, Νο4 στον κόσμο, υπέστη κάταγμα στο χέρι στην διάρκεια της προετοιμασίας της. Αποτέλεσμα είναι να μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο μήνες, χάνοντας όλο το Tour στην Αυστραλία.

Καρολίνα Πλίσκοβα

Τζένιφερ Μπρέιντι

Η περσινή φιναλίστ στις γυναίκες στη Μελβούρνη, τραυματίστηκε πριν λίγες ημέρες στο γόνατο. Μετά τις εξετάσεις που έκανε, διαπιστώθηκε πως θα πρέπει να κάνει θεραπείες για ένα διάστημα και έτσι δεν θα είναι παρούσα

Μπιάνκα Αντρεέσκου

Η Καναδέζα λόγω των μέτρων στην Αυστραλία και της κατάστασης με τον covid στον Καναδά όπου ζει, αποφάσισε να ξεκουραστεί και να μην ταξιδέψει στην Μελβούρνη. Θα αρχίσει τους αγώνες αμέσως μετά το grand slam.

Πιέρ Χιουζ Ερμπέρ

Είναι ο πρώτος τενίστας που δεν θα πάει επειδή είναι ανεμβολίαστος. Ο Γάλλος μαζί με τον Μαχού είχαν καλές πιθανότητες να πάνε μακριά στο διπλό, όμως αρνείται να κάνει το εμβόλιο και έτσι αποφάσισε να αποσυρθεί.

Ολίβια Γκαντέσκι

Η νεαρή Αυστραλή τενίστρια επρόκειτο να πάρει wild card για το κυρίως ταμπλό, όμως κι αυτή δήλωσε ανεμβολίαστη και έτσι δεν θα μπορέσει να πάει στην Βικτόρια (ζει σε άλλη Πολιτεία της Αυστραλίας) για να αγωνιστεί.

Σταν Βαβρίνκα

Αλλο ένα μεγάλο όνομα που υποβλήθηκε σε επέμβαση πριν δύο μήνες και θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο δεύτερος καλύτερος Ελβετός τενίστας δεν πρόκειται να γυρίσει στους αγώνες τουλάχιστον πριν την άνοιξη.

Σταν Βαβρίνκα

Οι αμφίβολοι

Νόβακ Τζόκοβιτς

Ολα περιστρέφονται γύρω από τον Τζόκοβιτς. Οι διοργανωτές προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρεθούν «παραθυράκια» ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα και να αγωνιστεί, ακόμη κι αν δεν έχει εμβολιαστεί. Ο Σέρβος αρνείται να πει αν έκανε το εμβόλιο κι ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το αν θα πάει ή όχι στην Μελβούρνη για να διεκδικήσει τον 21ο grand slam τίτλο του.

Ράφαελ Ναδάλ

Ο Ναδάλ επέστρεψε στους αγώνες μετά από σχεδόν 5 μήνες, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει στο Αμπου Ντάμπι. Δεν είναι ακόμη στο επίπεδο που επιθυμεί και δήλωσε πως δεν είναι σίγουρο αν θα κατέβει στην Μελβούρνη. Μέσα σε όλα, βρέθηκε και θετικός στον κορονοϊό.

Ντομινίκ Τιμ

Ο Αυστριακός ακόμη δεν είναι στο 100% έτοιμος καθώς από τον Ιούλιο ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Ακύρωσε μάλιστα την συμμετοχή του σε δύο τουρνουά στην Αυστραλία και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα είναι έτοιμος για το Australian Open.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα