Σίριαλ η συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open

Newsroom
Σίριαλ η συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Australian Open
Αντιδράσεις από την κυβέρνηση της Βικτόρια έφεραν τα δημοσιεύματα ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open με ιατρική εξαίρεση.

Καθόλου δεν άρεσε στους Αυστραλούς η είδηση πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς αιτήθηκε να αγωνιστεί με ιατρική εξαίρεση στο Australian Open και μάλλον θα αγωνιστεί ανεμβολίαστος.

Η είδηση έχει μετατραπεί σε πολιτικό θέμα στην Βικτόρια της Αυστραλίας (αλλά και σε ένα από τα κεντρικά θέματα στα δελτία ειδήσεων) καθώς η τοπική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιτραπεί σε κανέναν η είσοδος στην χώρα χωρίς να έχει εμβολιαστεί.

Στην ομοσπονδία του τένις ψάχνουν συνεχώς «παραθυράκια» για να φέρουν τον Σέρβο να αγωνιστεί, όμως ο αντιπρόεδρος της Βικτόρια, Τζέιμς Μερλίνο, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί εξαίρεση σε κανέναν, ακόμη κι αν αυτός λέγεται Τζόκοβιτς… «Δεν πρόκειται να γίνει καμία χάρη στον Τζόκοβιτς» είπε ξεκάθαρα.

Σύμφωνα με την ATP το 95% των τενιστών έχει εμβολιαστεί, αλλά το βασικό ζήτημα για τους διοργανωτές είναι να πάει ο Τζόκοβιτς και να γράψει ιστορία με τον δέκατο τίτλο του στη Μελβούρνη και το 21ο του grand slam…

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα αγωνιστεί για να διεκδικήσει το 10ο τρόπαιο και δεν ξέρω αν έχει εμβολιαστεί. Κανείς δεν μπορεί να αγωνιστεί στο όπεν αν δεν έχει εμβολιαστεί. Η μόνη επιλογή που υπάρχει για να αγωνιστεί δίχως να εμβολιαστεί, είναι να αιτηθεί ιατρικής εξαίρεσης στις αυστραλιανές υγειονομικές υπηρεσίες μέσω εμπειρογνώμων. Προς το παρόν πάντως δεν έχει κατατεθεί κάποια αίτηση» ανέφερε ο επικεφαλής του Open, Γκρεγκ Τίλι.

Προς το παρόν, ο Τζόκοβιτς επιμένει να μην ανακοινώνει το τι θα πράξει, προσπαθώντας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να πάει στην Αυστραλία ανεμβολίαστος και αποφεύγοντας την 14ημερη καραντίνα…

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα