Ο Τζόκοβιτς δηλώθηκε στο ATP Cup

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Τζόκοβιτς δηλώθηκε στο ATP Cup
Η πιθανότητα να δούμε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open αυξήθηκε καθώς ο Σέρβος έχει δηλωθεί στο ATP Cup.

Μία θετική εξέλιξη σχετικά με την παρουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open, υπήρξε τα ξημερώματα.

Μετά την κλήρωση για το ATP Cup (1-9 Ιανουαρίου) που θα γίνει στην Αυστραλία, βγήκαν τα ρόστερ των χωρών που θα συμμετάσχουν και στη λίστα αυτή είναι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς για την Σερβία!

Ο Τζόκοβιτς δήλωσε μετά το Davis Cup πως είναι αφοσιωμένος στην εθνική Σερβίας και η ATP τον συμπεριλαμβάνει στο ρόστερ της χώρας του, ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί και από τον ίδιο πως θα ταξιδέψει στην χώρα της Ωκεανίας.

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να εμβολιαστεί, με τον Νόλε να έχει πει πως σύντομα θα κάνει γνωστή την απόφασή του. Το ότι δηλώθηκε στο ATP Cup, σημαίνει πως θα μπορεί να αγωνιστεί και στο Australian Open, καθώς και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται εμβολιασμός. Επομένως ο Τζόκοβιτς ή εμβολιάστηκε ήδη, ή θα το κάνει τις προσεχείς ημέρες.

Το 2022 είναι χρονιά ορόσημο για τον Τζόκοβιτς καθώς αν πάει Μελβούρνη θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία στο Australian Open καθώς αν κατακτήσει τον τίτλο θα φτάσει τους 10 στο συγκεκριμένο grand slam, αλλά θα γίνει ο πολυνίκης στην ιστορία με 21 grand slam, ξεπερνώντας τους Φέντερερ και Ναδάλ που έχουν μαζί του από 20.

Παράλληλα, ο Τζόκοβιτς θέλει να παραμείνει για άλλες 27 εβδομάδες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, για να ξεπεράσει και το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ. Το 2021 ξεπέρασε τον Φέντερερ που είχε 310 εβδομάδες ως Νο1, με τον Νόλε να μετρά 350. Μένει το απόλυτο ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες που το έχει η Γκραφ με 377 εβδομάδες, ρεκόρ που μπορεί να ξεπεράσει αν κρατηθεί στο Νο1 μέχρι και το Wimbledon.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα