Αυστραλός υπουργός σε Τζόκοβιτς: «Το εμβόλιο δεν είναι μέσο εκβιασμού, αλλά για την προστασία όλων»

Newsroom
Αυστραλός υπουργός σε Τζόκοβιτς: «Το εμβόλιο δεν είναι μέσο εκβιασμού, αλλά για την προστασία όλων»
Ο υπουργός των σπορ στην Βικτόρια απάντησε στον πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς στα περί εκβιασμών…

Οι δηλώσεις του πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς για «εκβιασμό» με τον εμβολιασμό από την πλευρά της Αυστραλίας, εν όψει του Australian Open, έφεραν την απάντηση από την Πολιτεία της Βικτόρια.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Πολιτείας, Μάρτιν Πάκουλα, απάντησε στον Σρένταν Τζόκοβιτς πως ο εμβολιασμός δεν αποτελεί «προϊόν εκβιασμού», αλλά απαραίτητο μέτρο προστασίας όλων.

Οι Αυστραλοί ανακοίνωσαν ότι μόνο εμβολιασμένοι αθλητές θα μπορούν να πάρουν μέρος στο πρώτο Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη, με τον Τζόκοβιτς ακόμη να μην έχει ανακοινώσει αν θα πάει ή όχι στην Αυστραλία.

«Εάν είστε επισκέπτης διεθνής τενίστας ή επισκέπτης αθλητής οποιουδήποτε είδους, είναι η ευθύνη σας απέναντι στην κοινότητα στην οποία σας καλωσορίζουν. Και αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε από αυτούς τους διεθνείς αστέρες του τένις να ακολουθήσουν τις ίδιες απαιτήσεις με τους Βικτωριανούς. Δεν πρόκειται για εκβιασμό, αλλά για τη διασφάλιση της προστασίας της κοινότητας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πραγματικά ελπίζω ο Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί και να παίξει στο Australian Open. Αλλά αν επιλέξει να μην το κάνει, αυτό είναι δικό του θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο Πάκουλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα