Australian Open: Πιθανό "μπλόκο" στους ανεμβολίαστους τενίστες το 2022

Newsroom
Australian Open: Πιθανό "μπλόκο" στους ανεμβολίαστους τενίστες το 2022
Η κυβέρνηση της Βικτώρια ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επαγγελματιών αθλητών προκειμένου να συμμετάσχουν σε εγχώριους αγώνες και δύσκολο να αποτελέσει εξαίρεση το Australian Open 2022.

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μην μπορεί να συμμετάσχουν στο Australian Open 2022 (17-30/1) οι αθλητές και οι αθλήτριες που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον Covid-19.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώρια, Ντάνιελ Άντριους, της πολιτείας όπου ανήκει η Μελβούρνη που φιλοξενεί το Australian Open ανακοίνωσε ότι οι επαγγελματίες αθλητές θα πρέπει να εμβολιαστούν έως τον Νοέμβριο για να μπορούν να συμμετάσχουν σε εγχώριες διοργανώσεις.

Το θέμα έχει... ανάψει φωτιές στην διοίκηση του Australian Open και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα υπάρχουν εξαιρέσεις για αθλητές που έρχονται από το εξωτερικό.

Βέβαια κάτι τέτοιο μοιάζει να είναι αρκετά δύσκολο να γίνει και ίσως έχουμε το πρώτο μεγάλο τουρνουά του αθλητισμού που δεν θα επιτρέψει σε ανεμβολίαστους να συμμετάσχουν.

Ήδη τα προκριματικά μεταφέρθηκαν και αυτή τη σεζόν εκτός Αυστραλίας ενώ κανείς δεν ξεχνάει τις δύσκολες ημέρες της απόλυτης καραντίνας των αθλητών το 2021.

Πάντως με τα στοιχεία που υπάρχουν οι εμβολιασμένοι αθλητές της ATP ίσα που αγγίζουν το 50% ενώ στις γυναίκες τα ποσοστά είναι πιο μικρά.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν φυσικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

@Photo credits: Twitter Australian Open
 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα