Σάκκαρη - Ζου 1-2: Εφιαλτική βραδιά και αντίο Μελβούρνη...

Κώστας Ευθυμιάδης
Σάκκαρη - Ζου 1-2: Εφιαλτική βραδιά και αντίο Μελβούρνη...
Σε κακή μέρα η Σάκκαρη, ηττήθηκε από την Ζου και για άλλη μία σεζόν δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στη Μελβούρνη.

Η Μαρία Σάκκαρη σε μια από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας της, ηττήθηκε από τη Κινέζα Λιν Ζου και αποχαιρέτησε το Australian Open.

H Κινέζα, Νο87 στον κόσμο, επικράτησε με 2-1 σετ (7-6, 1-6, 6-4 σε 2 ώρες και 33 λεπτά) σε μία βραδιά που η Σάκκαρη θα πρέπει να ξεχάσει άμεσα...

H Σάκκαρη απέναντι σε μια τενίστρια που το μόνο που έκανε ήταν να πηγαίνει σε μεγάλα ράλι ψάχνοντας για το λάθος της Μαρίας ή ανοιχτο πεδίο για να επιτεθεί με το μπάκχαντ, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι της, έκανε πολλά αβίαστα λάθη και παρά το γεγονός ότι έμεινε «ζωντανή» αρκετές φορές εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, έχασε στο τέλος (δίκαια).

Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε το ματς με 6 άσους, 42 winners (3 και 29 αντίστοιχα η Κινέζα), αλλά και 52 αβίαστα λάθη, τα οποία και της στοίχησαν, με το Australian Open να μην τη πηγαίνει και τόσο. Στο τέλος του αγώνα η Ζου έβαλε τα κλάματα καθώς πήρε τη νίκη της καριέρας της (πρώτη φορά κερδίζει τοπ-10 παίκτρια), ενώ η Ελληνίδα τενίστρια έφυγε «σφαίρα» για τα αποδυτήρια, φανερά πικραμένη από την εμφάνισή της και τον αποκλεισμό της.

H ήττα αυτή ρίχνει την Σάκκαρη στο Νο7 της κατάταξης, ενώ μπορεί να πέσει και στο Νο8, αν κερδίσει τον τίτλο μία από τις Μπένσιτς, Οσταπένκο και Αλεξάντροβα, πράγμα βέβαια εξαιρετικά δύσκολο.

Η Ζου παρέσυρε την Σάκκαρη στο παιχνίδι της και πήρε προβάδισμα

Η Κινέζα αιφνιδίασε την Μαρία και πήγε σε μεγάλα ράλι ψάχνοντας το λάθος της. Το βρήκε δύο φορές και η Ζου πήρε προβάδισμα.

Η Σάκκαρη αντέδρασε και αφού ανάγκασε σε τρία λάθη την αντίπαλό της, πήρε πίσω το break, όμως τα δικά της αβίαστα λάθη, την έφεραν πάλι πίσω στο σκορ με 2-1.
Η Κινέζα κράτησε εύκολα το σερβίς της και η Μαρία χρειάστηκε δύο δικά της καλά σερβίς μετά το 30-30 για να μειώσει σε 3-2 και να μην μπει σε περιπέτειες από νωρίς στο ματς.

Η Ζου συνέχισε να πηγαίνει σε μεγάλα ράλι όταν έβγαζε επιστροφές η Σάκκαρη και δικαιώθηκε για να κρατηθεί μπροστά με 4-2 στο σετ. H Ελληνίδα τενίστρια, παρά τα λαθάκια της, μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της και να μειώσει σε 4-3.

Τα αβίαστα λάθη συνεχίστηκαν από την Μαρία και η Ζου έκανε το 5-3 με love game, με την Σάκκαρη να μειώνει με ένα μπάκχαντ σε 5-4 και να ψάχνει το break για να μείνει στο σετ.

Και το κατάφερε, βρίσκοντας για πρώτη φορά στο ματς ένα καλό ρυθμό στα χτυπήματά της και ανάγκασε σε λάθη την Ζου, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και στη συνέχεια, έστω και με πολύ κόπο και άγχος, να περάσει μπροστά στο σερβίς της, βάζοντας για πρώτη φορά υπό πίεση την αντίπαλό της. Η Ζου με love game έστειλε το σετ στο tie break όπου έκανε διπλό μίνι μπρέικ και προηγήθηκε 4-1. Με 6-2 είχε 4 ευκαιρίες να κλείσει το σετ και το έκανε στο 7-3 με ένα ακόμη αβίαστο (19 μόνο σε αυτό το σετ) της Σάκκαρη.

Αγχωτικό ξεκίνημα, εξαιρετικό φίνις και 1-1 η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη προσπάθησε να συνέλθει και ξεκίνησε με break το δεύτερο σετ, χάρη σε ένα forehand winner σε επιστροφή στο σερβίς της αντιπάλου της.

Ομως δέχτηκε ξανά break με 0 μάλιστα, αφού η Ελληνίδα τενίστρια δεν μπορούσε να βρει τα χτυπήματα που ήθελε και έδινε ξεκούραστους πόντους στην Ζου.

Το 2-1 ήρθε ξανά με σπάσιμο το σερβίς της Σάκκαρη στην Κινέζα, ενώ το 3-1 ήρθε με πολύ ιδρώτα για την Ελληνίδα κι αφού έσωσε 4 break point της αντιπάλου της, σε ένα game που κράτησε 10 λεπτά!

Εκεί άλλαξε όλη η ροή του σετ, με την Σάκκαρη να αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και στο σερβίς και στα χτυπήματά της μέσα στους πόντους. Εφτασε σε δεύτερο break και αφου κράτησε το σερβίς της, έφτασε ανέλπιστα εύκολα στο 6-1, από ορισμένα μαζεμένα λάθη της Ζου και έστειλε το ματς σε τρίτο σετ.

Αποσυντονίστηκε στο πιο κρίσιμο game και αποκλείστηκε η Σάκκαρη

Στο τρίτο σετ η Σάκκαρη σέρβιρε και ήταν πάνω με 40-15, αλλά λάθη επιλογών στα χτυπήματά της, έδωσαν πόντους στη Ζου που έκανε και break. Κράτησε το σερβίς της για το 2-0 και από το 40-0 της Σάκκαρη, βρέθηκε με break point και μία ανάσα από το 3-0!

Εκεί η Σάκκαρη έσωσε την κατάσταση με έναν άσο και δύο winners, μειώνοντας σε 2-1. Η Ζου κράτησε εύκολα το σερβίς της και για άλλη μία φορά βρήκε διπλό break point εξαιτίας των λαθών της Σάκκαρη. Ομως, το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να βγει και από αυτή την δύσκολη κατάσταση και μείωσε σε 3-2.

Η Σάκκαρη γύρισε πάλι το σετ και προηγήθηκε 4-3, αλλά στο 4-4 με δικό της το σερβίς, όλα έγιναν λάθος... Αρχισε να έχει μία λογομαχία με κάποιον στην κερκίδα, έχασε την ψυχραιμία της, δέχτηκε παρατήρηση και έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, για να έρθει και να … δέσει το γλυκό και δύο απίστευτες άμυνες της Ζου που έσπασε το σερβίς της.

Η Κινέζα μετά από όλα αυτά δεν γινόταν να χάσει το επόμενο game και τα κατάφερε για να πάει να παίξει με την Αζαρένκα στις «16».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα