Κινγουέν Ζενγκ: Η εντελώς άγνωστη, αλλά ανερχόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη

Newsroom
Κινγουέν Ζενγκ: Η εντελώς άγνωστη, αλλά ανερχόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη
Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την 19χρονη Κινέζα που θα βρει στον δρόμο της η Μαρία Σάκκαρη.

Έναν άγνωστο γρίφο καλείται να ξεπεράσει αύριο η Μαρία Σάκκαρη στον δεύτερο γύρο του Australian Open.

Αντίπαλός της θα είναι η 19χρονη Κινέζα Κινγουέν Ζενγκ, Νο108 στον κόσμο, σε ματς που θα γίνει στο Margaret Court Arena στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος (Eurosport Player).

H Ζενγκ παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε grand slam και ξεκίνησε από τα προκριματικά. Κατάφερε να κερδίσει και τα τρία παιχνίδια για να πάρει και τη νίκη επί της Σάσνοβιτς στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό. Το ρεκόρ της σε επίπεδο WTA (χωρίς τα ματς στα προκριματικά) είναι 5-1. Πριν μία εβδομάδα σε τουρνουά της Μελβούρνης έφτασε ως τα ημιτελικά όπου ηττήθηκε από την Σιμόνα Χάλεπ.

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να είναι γνωστά για την 19χρονη Ζενγκ και είναι χαρακτηριστικό πως στο προφίλ της στην διοργάνωση, δεν είναι καταγεγραμμένος ούτε ο τόπος γέννησής της!

Τον περασμένο Αύγουστο βρισκόταν στο Νο630 της παγκόσμιας κατάταξης και κέρδισε δύο συνεχόμενα τουρνουά της ITF, για να αναρριχηθεί στο Νο126 πριν τελειώσει το 2021. Εκανε ντεμπούτο στο Παλέρμο σε τουρνουά WTA.

Πριν ασχοληθεί με το τένις, ο πατέρας της την είχε βάλει να παίξει πινγκ πονγκ, καθώς και μπάντμιντον, αλλά και μπάσκετ. Κατέληξε τελικά στο τένις. Προπονείται στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη από τον Πέρε Ρίμπα, ενώ έχει για ίνδαλμα τον Ρότζερ Φέντερερ.

Σε δήλωσή της είπε ότι θέλει να κλείσει το 2022 έχοντας μπει στο Top30, ενώ μία φορά είδε τον Ναδάλ σε προπόνηση, αλλά… φοβήθηκε να τον πλησιάσει για να του ζητήσει μια φωτογραφία μαζί του. «Ισως το τολμήσω όταν γίνω ακόμη καλύτερη τενίστρια» είπε.

@Photo credits: WTA Insider
 

AUSTRALIAN OPEN WOMEN Τελευταία Νέα