Τσιτσιπάς - Λάγιοβιτς 2-1: Σε δεύτερο σερί τελικό στο χώμα ο ανίκητος Στέφανος (vids)

Η δέκατη σερί νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά του έδωσε το εισιτήριο σε δεύτερο σερί τελικό στη χωμάτινη περίοδο, καθώς επικράτησε του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 5-7, 6-4, 6-2 στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Στον δεύτερο σερί τελικό στο χώμα θα λάβει μέρος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 5-7, 6-4, 6-2 στα ημιτελικά του Barcelona Open. Στον τελικό ο Έλληνας θ' αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ, σε μία επανάληψη του τελικού στo Masters του Μόντε Κάρλο, όπου ο Νο.7 τενίστας του κόσμου ήταν ο νικητής.

Σταθερότητα στο σερβίς από τον Λάγιοβιτς και break την κατάλληλη στιγμή

Το πρώτο σετ ήταν αρκετά γεμάτο, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και διάρκειά του (53 λεπτά). Ο Λάγιοβιτς ξεκίνησε να σερβίρει παίρνοντας το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε σε κάθε κάθε αλλαγή. Μάλιστα, ο Σέρβος έφτασε μία ανάσα για το break στο 8ο game, αλλά ο Τσιτσιπάς αντέδρασε εξαιρετικά και διατήρσε το service game του με τρεις σερί πόντους (4-4).

Οι δύο τενίστες πήγαν game - game στη συνέχεια του σετ, φτάνοντας στο 12ο game όπου ο Τσιτσιπάς σέρβιρε δεύτερη φορά για να μείνει στο σετ. Εκεί, ο Λάγιοβιτς βρήκε ξανά την ευκαιρία για να... σπάσει το σερβίς του Έλληνα, την οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 7-5.

Στοπ στο σερί του Λάγιοβιτς στα σερβίς και 1-1

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε δυναμικά από τον 25χρονο Έλληνα, ο οποίος βρήκε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι για break ωστόσο ο Λάγιοβιτς ήταν σταθερός και διατήρησε το σερβίς του (1-0). Οι τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και στο 4ο game ο Λάγιοβιτς βρήκε το πρώτο του break point στο δεύτερο σετ, το οποίο με μαεστρικό τρόπο έσβησε ο Τσιτσιπάς για να κάνει το 2-2.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Σέρβος τενίστας, το πέτυχε ο Νο.7 του κόσμου στο 7ο game για να πάρει κεφάλι στο σκορ και με hold στη συνέχεια να πάρει διαφορά δύο games (5-3). O Λάγιοβιτς κράτησε το σερβίς του για το 5-4, με τον Τσιτσιπά να δίνει τέλος στο σετ με 6-4.

Ελληνικός... μονόλογος στο τρίτο σετ

Ο Τσιτσιπάς είχε τον ρυθμό με το μέρος του στο τρίτο σετ, γεγονός που το βοήθησε να κάνει πολύ γρήγορα το πρώτο break στο σετ, μόλις στο τρίτο game. Ο Έλληνας τενίστας έκανε hold στη συνέχεια για το 3-1 και με ένα ακόμη break έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του σετ.

Το 5-1 διαμορφώθηκε με ένα hold του Τσιτσιπά. Ο Λάγιοβιτς, απλά, μείωσε σε 5-2 και ο Τσιτσιπάς στο 8ο game έβαλε τέλος στην υπόθεση πρόκριση, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα