Τιάφο - Τσιτσιπάς 0-2: Με άνεση στους «16» στο Indian Wells

O Στέφανος Τσιτσιπάς ελάχιστα κινδύνευσε από τον Φράνσις Τιάφο και επικρατώντας με 6-3, 6-3 συνεχίζει στη φάση των «16» στο Indian Wells.

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ καλύτερος από τον Φράνσις Τιάφο, επικράτησε με 6-3, 6-3 σε 78 λεπτά και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο Indian Wells.

Ο 25χρονος Ελληνας παίκτης, τώρα θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από τον αγώνα ανάμεσα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και τον Γίρι Λεχέτσκα, που θα αρχίσει στις 02:00 περίπου το πρωί της Δευτέρας.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, ο Τσιτσιπάς είχε διπλάσιους winners (20-10), 11-2 άσους και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Με άνεση το 1-0

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε με άσο το εναρκήριο game και με το Τιάφο να υποπέπτει σε αβίαστα λάθη, βρέθηκε με δυο break points, εκμεταλλεύτηκε το 2ο για το 2-0.

Με δύο σερί άσους και winner o Τσιτσιπάς με love game προηγήθηκε 3-0, έπειτα από οκτώ αγωνιστικά λεπτά. Mε λάθος με το μπάκχαντ από τον Τσιτσιπά, ο Τιάφο μείωσε σε 3-1.

Χωρίς να ανησυχήσει ο Τσιτσιπάς πήρε το 5ο game για το 4-1, έχοντας σε εκείνο το σημείο διπλάσιους πόντους (18-9). Ο Τιάφο συνέχισε να βρίσκεται εκτός ρυθμού, με τον Τσιτσιπά να έχει νέα ευκαιρία για break, να το πετυχαίνει φθάνοντας στο 5-1.

Ο Έλληνας παίκτης σέρβιρε για να κλείσει το σετ, αλλά άρχισε τα λάθη, με τον Τιάφο να κάνει το break μετά το διπλό λάθος από τον Τσιτσιπά στο 30-40, μειώνοντας σε 5-2. O Tιάφο σαν να αναθάρρησε και με ευκολία μείωσε σε 5-3, όμως ο Τσιτσιπάς δεν του έδωσε άλλες ευκαιρίες, με δύο σερί πόντους βρήκε set point στο 40-30 και με το άστοχο πέρασμα στην ευθεία από τον Τιάφο, πήρε το σετ με 6-3 σε 33 λεπτά.

Αντεξε στα κρίσιμα σημεία

Με τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους άρχισε το 2ο σετ, όμως ο Τιάφο συνέχισε τα λάθη, με τον Τσιτσιπά να προηγείται με 0-40, τον Αμερικανό να χάνει την επιστροφή για ένα νέο break και το προσπέρασμα με 2-1.

Στο κρίσιμο 4ο game, o Tσιτσιπάς έσωσε break point στο 30-40 και τελικά μετά το 4ο αβαντάζ πήρε το game για το 3-1. Ο Τσιτσιπάς βγάζοντας δύο άσους και έναν winner, έκανε το 4-2.

Ο Αμερικανός μείωσε εκ νέου (4-3), διατηρώντας την ελπίδα και ο Τσιτσιπάς πήγε να την κάνει πιο ζωντανή. Από το 40-15, βρέθηκε να σώζει δύο break points και να φθάνει στο 5-3. Αυτό έφερε απογοήτευση στον Τιάφο, με τον Τσιτσιπά να φθάνει σε διπλό match point και με τον Αμερικανό να πετά την μπάλα στο φιλέ, να κατακτά το σετμε 6-3 και στην πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα