Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ 0-2: Ολα στραβά κι ανάποδα... (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε με 7-5, 7-5 στα ημιτελικά της Ρώμης από τον Μεντβέντεφ, σε ένα ματς που είχε 4,5 ώρες διακοπή λόγω βροχής και... καυγάδες στην οικογένεια Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε εκτός τελικού στη Ρώμη, σε ένα ματς όπου τίποτα δεν πήγε καλά.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, έπειτα από... 6 ώρες και πλέον πήρε τη νίκη με 7-5, 7-5 (καθαρή διάρκεια αγώνα 1 ώρα και 47 λεπτά), σε ένα παιχνίδι που διεκόπη δύο φορές, για 4,5 ώρες συνολικά λόγω βροχής, ενώ εκμεταλλεύτηκε τα σοβαρά λάθη του Στέφανου σε κρίσιμα σημεία των δύο σετ, αλλά και τον... καυγά του Ελληνα τενίστα με την μητέρα του, που τον έβγαλε εκτός εαυτού.

Ο Τσιτσιπάς είχε πολύ χαμηλά ποσοστά στο σερβίς του (55%), ενώ τεράστια ζημιά έκαναν τα αβίαστα λάθη, καθώς είχε 28, από τα οποία 4 συνεχόμενα στο 5-5 του πρώτου σετ στο σερβίς του (κέρδιζε με 40-0 μάλιστα).

Ο Μεντβέντεφ θα παίξει για δεύτερη φορά σε τελικό στο χώμα αύριο (με αντίπαλο τον Ρούνε), μετά τον χαμένο τελικό της Βαρκελώνης το 2019.

Τέσσερις ώρες διακοπή, «εγκληματικό» game Τσιτσιπά και 1-0 ο Μεντβέντεφ

Ο Μεντβέντεφ ως συνήθως επέλεξε να υποδεχτεί στο πρώτο game και δικαιώθηκε καθώς ο Τσιτσιπάς έκανε δύο συνεχόμενα λάθη, το ένα στο σερβίς, με τον Ρώσο να κάνει το 1-0 με μια επιστροφή winner.

Σε ένα ανοιχτό game ο Στέφανος είχε μία κακή υποδοχή που τον έφερε με το 0-2 στη πλάτη, με τον Ελληνα τενίστα να σπάει το ρόδι αμέσως μετά με love service game το οποίο έκλεισε με ένα πανέμορφο drop shot.

Με ένα φόρχαντ στην διαγώνιο έκανε το 3-1 ο Μεντβέντεφ, αλλά με το δεύτερο συνεχόμενο love game ο Τσιτσιπάς έμεινε σε επαφή στο σκορ. Ο Μεντβέντεφ συνέχισε να σημαδεύει το μπάκχαντ του Στέφανου και δικαιώθηκε καθώς έφτασε εύκολα στο 4-2, όμως και πάλι ο Ελληνας τενίστας μείωσε χωρίς προβλήματα.

Αμέσως μετά, παίζοντας με υπομονή περίμενε να βρει χώρους στο court του Μεντβέντεφ και κατάφερε να πάρει πίσω το break, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Εκεί άρχισε να δυναμώνει η βροχή (ο Μεντβέντεφ στιγμές πριν με το που έχασε το game διαμαρτυρόταν στον Λεϊλάνι για το ότι τους άφησε να παίζουν στη βροχή, με τον διαιτητή να του απαντά πως από την αρχή έπαιζαν με αυτές τις συνθήκες και δεν διαμαρτυρόταν) και οι δύο παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το ματς άρχισε ξανά έπειτα από 2 ώρες και 45 λεπτά με τον Στέφανο στο σερβίς να βρίσκεται πίσω με 0-30, αλλά να επιστρέφει και με άσο να κάνει το 5-4, παρά το ότι ήταν κρύος μετά από τόση καθυστέρηση.

Ο Μεντβέντεφ θα σέρβιρε για να μείνει στο σετ, αλλά ο Λεϊλάνι το διέκοψε ξανά αφού άρχισε να ρίχνει... καρέκλες.

Οι δυο τους επέστρεψαν ξανά στο γήπεδο στις 22:25 ώρα Ελλάδος για την συνέχεια του αγώνα, με τον Ρώσο να κρατά το σερβίς του και να ισοφαρίζει σε 5-5. Εκεί, ο Τσιτσιπάς έκανε... έγκλημα και μάλιστα μεγάλο. Προηγήθηκε 40-0 στο σερβίς του, έκανε τέσσερα συνεχόμενα αβίαστα λάθη και με διπλό λάθος στο σερβίς, έδωσε ξεκούραστα το break στον αντίπαλό του!

Ο Μεντβέντεφ δεν άφησε το δώρο αυτό να πάει χαμένο και πήρε το πρώτο σετ, την ώρα που ο Στέφανος καυγάδιζε με την μητέρα του...

Στο ίδιο έργο θεατές...

Με το μυαλό του να είναι εκτός αγώνα, ο Στέφανος δέχτηκε αμέσως break από τον αντίπαλό του. Δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο ματς, με τον Μεντβέντεφ να έχει προβάδισμα 3-1 και να φτάνει ένα... χιλιοστό από νέο break point.

Επιβίωσε ωστόσο ο Ελληνας τενίστας και μείωσε σε 3-2, δείχνοντας πως πλέον είναι και πάλι συγκεντρωμένος στο ματς και όχι στον καυγά με την μητέρα του. Και στο επόμενο game το απέδειξε, κάνοντας το break έπειτα από την πίεση που έβαλε πάνω στην βασική γραμμή στον αντίπαλό του.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στα επόμενα games με τον Στέφανο να κρατά έστω και δύσκολα (εξαιτίας των εξαιρετικών αμυνών του αντιπάλου του), για να προηγηθεί 5-4.

Ομως, στο 5-5, έκανε πάλι λάθη με το μπάκχαντ, ο Ρώσος έβγαζε τρομερές άμυνες και έκανε το break στο ίδιο σημείο όπως και στο πρώτο σετ, για να πάρει τελικά το εισιτήριο για τον τελικό στο επόμενο game.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα