Ο Ρούνε «πέταξε» τον Τζόκοβιτς εκτός του Masters στη Ρώμη

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκλείστηκε από τo Masters της Ρώμης
Ο Χόλγκε Ρούνε ήταν εντυπωσιακός απέναντι στον Τζόκοβιτς, επικράτησε με 2-1 σετ και πέρασε στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης.

Mετά τον Κάρλος Αλκαράθ εκτός συνέχειας από το Masters της Ρώμης βρίσκεται και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Χόλγκε Ρούνε με εντυπωσιακή απόδοση νίκησε τον 36χρονο Σέρβο με 6-2, 4-6, 6-2 και πέρασε στην ημιτελική φάση όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ρουντ ή Σερούντολο.

Ο 20χρονος Δανός πανηγύρισε τη 2η νίκη καριέρας σε τρία συνολικά παιχνίδια με τον Τζόκοβιτς, η προηγούμενη ήταν στον τελικό στο περσινό Masters του Παρισιού με 2-1 σετ.

Στο 1ο σετ ο Ρούνε κυριάρχησε, αν και είχε μόλις ποσοστό 30% στο 1ο σερβίς. Άρχισε τον αγώνα με break και διατηρώντας στο σερβίς του έκανε το 3-1.
Ο Νορβηγός ήταν ουσιαστιακός, στη 2η ευκαιρία του για break, έκανε το 4-1 και στο πρώτο set point το κατέκτησε με 6-2 σε 38 λετπά.

Στο 2ο σετ ο Τζόκοβιτς είχε σταθερά το προβάδισμα, μέχρι το 3-2 και με δικό του break ξέφυγε με 4-2 και 5-2. Ο Ρούνε μείωσε σε 5-4, όμως ο Σέρβοε με love game, έκλεισε το σετ με 6-4.

Στο 3ο σετ ο Ρούνε ήταν καταιγιστικός, προηγήθηκε με 4-0 και 5-1. Στο 8ο game o Ρούνε αρχικά «έσβησε» break point, το μετέτρεψε σε match point, δεν το άφησε να πάει χαμένο, κατακτώντας το σετ 6-2 και μαζί την πρόκριση.

 

ATP Τελευταία Νέα