Τσιτσιπάς - Τιμ 2-1: Με ανατροπή συνεχίζει στη Μαδρίτη ο Στέφανος (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα... χρειάστηκε, αλλά κέρδισε τον Ντομινίκ Τιμ με 2-1 σετ (3-6, 6-1, 7-6) και συνεχίζει στην Μαδρίτη.

O Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε απέναντι στον αναγεννημένο Ντομινίκ Τιμ, αλλά πέρασε στον τρίτο γύρο της Μαδρίτης.

Επικράτησε με 2-1 σετ (3-6, 6-1, 7-6 (5) σε 2 ώρες και 19 λεπτά) και πάει να παίξει με τον Σεμπάστιαν Μπάεζ στην επόμενη φάση.

Ο Τσιτσιπάς είχε τις κακές στιγμές του στο ματς, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο Τιμ, όμως κέρδιζε με χαρακτηριστική ευκολία τα περισσότερα δικά του game (είχε μόλις 1/2 break point ο Τιμ και 2/14 ο Στέφανος). Και η εικόνα του αγώνα, αν κρίνει κανείς από τα στατιστικά, έδειχνε πως θα ήταν μεγάλη έκπληξη να αποκλειστεί.

Είχε 88% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς και 53% σε δεύτερο, 35 winners (28 o Tιμ) και μόλις 6 αβίαστα λάθη (17 ο Αυστριακός), όμως παρ' όλα αυτά, λίγο έλειψε να... βγάλει τα μάτια του στο tie break του τρίτου σετ, όπου ένα εύκολο λάθος του Αυστριακού, ουσιαστικά του έδωσε την ευκαιρία να περάσει στον τρίτο γύρο.

Κακός Τσιτσιπάς, προβάδισμα ο Τιμ

Με love game άρχισε το ματς ο Αυστριακός, αλλά το ίδιο έκανε και ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ωστόσο είχε κακές επιστροφές στη συνέχεια, με τον Τιμ να παίρνει προβάδισμα με 2-1.

Ο Αυστριακός από συνεχόμενα λάθη του Στέφανου έφτασε στο break για το 3-1, με τον Τσιτσιπά στη συνέχεια να πετάει στα «σκουπίδια» τρία δικά του break point, για να γίνει το 4-1 για τον Τιμ.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game με την διαφορά ότι ο Τσιτσιπάς μείωσε τα λάθη του, αλλά ο αντίπαλός του συνέχιζε να βγάζει δύσκολες άμυνες και έφτασε στο 5-2.

Ο Στέφανος σέρβιρε για να μείνει στο σετ και το έκανε με το τρίτο του love game, όμως ο αναγεννημένος Τιμ έκλεισε αμέσως μετά το σετ με έναν άσο.

Τα στατιστικά του πρώτου σετ με πρώτο τον Τιμ: 2-1 άσοι, 73%-56% πρώτο σερβίς, 77%-90% κερδισμένοι πόντοι σε πρώτο σερβίς, 63%-63% σε δεύτερο, 1/2 - 0/3 break point, 6-10 winners, 4-2 αβίαστα λάθη.

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι και ισοφάρισε εύκολα σε 1-1 ο Τσιτσιπάς

Το 4ο του love game σημείωσε ο Τσιτσιπάς στο ματς με την έναρξη του δεύτερου σετ. Αμέσως μετά ήρθε το πρώτο δικό του break από ορισμένα εύκολα λάθη του αντιπάλου του και ακολούθως το 3-0 στο δικό του σερβίς.

Ο Αυστριακός μείωσε προσωρινά σε 3-1, όμως το Νο5 του κόσμου έφτασε εύκολα στο 4-1. Ενα πολύ εύκολο λάθος του Τιμ έδωσε στον Τσιτσιπά ένα ακόμη break (χρειάστηκε 3 ευκαιρίες για να το πετύχει), που αμέσως μετά έκλεισε εύκολα το σετ και έστειλε σε τρίτο το ματς.

Οι winners στο σετ ήταν χαμηλά (από 4 είχαν οι δύο τενίστες), ωστόσο τα 9 αβίαστα του Τιμ και τα 4 μόλις του Στέφανου, έκαναν την διαφορά.

Το tie break έστειλε τον Τσιτσιπά στον επόμενο γύρο

Τιμ και Τσιτσιπάς κράτησαν εύκολα τα πρώτα τους service game, με τον Στέφανο να μην καταφέρνει να εκμεταλλευτεί ένα break point που είχε στη συνέχεια και τον Αυστριακό να κρατά το προβάδισμα με 2-1.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game με τον Αυστριακό να διατηρεί το προβάδισμα με 3-2, αφού τα χτυπήματα με ρίσκο του Στέφανου δεν είχαν επιτυχία. Με τον Τιμ να έχει προβάδισμα 4-3, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε γνωρίζοντας πως ένα break πιθανότατα θα τον καταδικάσει, αφού θα έστελνε τον αντίπαλό του να σερβίρει για το ματς.

Το 4-4 έγινε για τον Στέφανο, αλλά ο Τιμ με love game έστειλε τον Ελληνα άσο να σερβίρει για να μείνει στο ματς. Το κατάφερε εύκολα και βρήκε και διπλό break point από συνεχόμενα λάθη του Αυστριακού! Τα έχασε από εύκολα δικά του λάθη, όπως και ένα τρίτο σε πόντο που είχε άδειο γήπεδο μπροστά του, αλλά επέλεξε λάθος πλευρά.

Τελικά ο Τιμ του πρόσφερε και τέταρτη ευκαιρία και πέμπτη, αλλά ο Τσιτσιπάς τις σπατάλησε όλες και ο Αυστριακός προηγήθηκε 6-5. Τελικά οδήγησε το σετ και το ματς ουσιαστικά στο tie break.

Εκεί ο Τιμ έκανε πρώτος το break στο 2-0 , με τον Τσιτσιπά στο 3-1 να το παίρνει πίσω και να πηγαίνει στην αλλαγή στο 3-3. Πέρασε μπροστά με 4-3 και στο σερβίς του Αυστριακού βρήκε ένα ακόμη μίνι break και πήγε να σερβίρει προηγούμενος με 5-4.

Me drop shot έφτασε σε διπλό match point, με τον Τιμ να σβήνει το πρώτο και να παίρνει το σερβίς! Ομως έκανε λάθος αμέσως μετά και ο Στέφανος πέρασε στον επόμενο γύρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα