ΑΤP: Τέλος οι επόπτες από το 2025, όλες οι φάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Ναδάλ μιλά με διαιτητή
Η ATP ανακοίνωσε ότι το σύστημα Electronic Line Calling Live θα χρησιμοποιείται σε όλα τα τουρνουά το 2025.

Επόπτες… τέλος στο τένις, τουλάχιστον στα τουρνουά των ανδρών, όπως ανακοίνωσε η ΑΤΡ.

Από το 2025 καταργούνται οι επόπτες και όλα τα χτυπήματα θα ελέγχονται από ηλεκτρονικό σύστημα, κάτι που δοκιμάστηκε πρώτη φορά στο NextGen Finals του Μιλάνου πριν μερικούς μήνες.

Το σύστημα λειτούργησε σε εθελοντική βάση και κυρίως εξαιτίας των lockdown χρησιμοποιήθηκε από πολλά τουρνουά, τα οποία αποφάσισαν να το καθιερώσουν.
Από το 2025 πλέον, θα αντικαταστήσουν τους επόπτες σε όλο το Τουρ και μένει να φανεί αν θα γίνει το ίδιο και από την WTA.

«Η παράδοση είναι πυρήνας για το τένις και οι επόπτες έχουν παίξει σπουδαίο ρόλο στο άθλημα όλα τα χρόνια. Έχουμε, όμως, την ευθύνη να υιοθετήσουμε την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Το άθλημά μας αξίζει να έχει τον πιο έγκυρο τύπο διαιτήτευσης και είμαστε χαρούμενοι που θα το εφαρμόσουμε σε όλο το tour από το 2025», δήλωσε ο πρόεδρος της ATP Aντρέα Γκαουντέντζι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα