Τσιτσιπάς για Masters Μαδρίτης: «Είμαι στα φαβορί για τον τίτλο»

O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο στην Βαρκελώνη
Το Νο5 του κόσμου ετοιμάζεται για μονομαχίες στην πορεία προς τον τίτλο.

Ο πρωταθλητής του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς, βρίσκεται στην Ισπανία και κάνει τις τελευταίες του προπονήσεις πριν ξεκινήσει τους αγώνες του στο μονό, στο Masters της Μαδρίτης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας στη Media day του τουρνουά, εξήγησε πως θεωρεί τον εαυτό του ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σύμφωνα με όσα γράφει το site του ATPTour: «Είχα αρκετούς αγώνες στο χώμα φέτος, βελτιώνομαι. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν από τους υποψήφιους [για τον τίτλο] σε αυτό το τουρνουά, όσον αφορά σε καλά αποτελέσματα. Η πορεία που είχα στη Βαρκελώνη με χαροποίησε καθώς μετά το Australian open δεν είχα πάει αρκετά μακριά στα τουρνουά. Τώρα, έχω μία πρώτη γεύση του τι σημαίνει να είναι δυνατόος ξανά. Τα πράγματα φαίνονται αρκετά αισιόδοξα».

Ο ίδιος, βέβαια, τόνισε πως έχει μακρύ δρόμο μπροστά του μέχρι να φτάσει στον τελικό και πως ο Αλκαράθ είναι ίσως το πιο δύσκολο εμπόδιο:

«Θα είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι αυτό το σημείο, έχουμε δύο εβδομάδες. Θα πρέπει να βελτιώσω πράγματα και αυτός είναι ο μόνος τρόπος που ξέρω για να αλλάξω κάτι στο μέλλον. Δεν έχω καμία άλλη λύση για να κερδίσω έναν παίκτη που είναι μεγάλο εμπόδιο για μένα.

Θα πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά σε κάθε παιχνίδι για να έχω το αποτέλεσμα που θα ήθελα. Και αυτή είναι μία σειρά αγώνων που θα χρειαστεί να κάνω ξανά και ξανά ώστε να μπορέσω να φτάσω στον πιθανό τελικό στον οποίο στοχεύω.

Ο Κάρλος [Αλκαράθ] είναι κάποιος που δουλεύει πολύ σκληρά, μπορείς να δεις την ευελιξία του στο κορτ, η ταχύτητά του είναι τεράστια. Συγκεντρώνεται τόσο πολύ και αφιερώνεται στο άθλημα, αυτό είναι πολύ δύσκολο να το βρεις. Για να μπορέσω εγώ να βγω εκεί έξω έπρεπε να περάσει ώρες στα κορτ για να προπονούμαι, ώρες στο γυμναστήριο να γυμνάζομαι και ώρες στο δωμάτιό μου να αναλύω τις προηγούμενες εμφανίσεις μου ώστε να μπορέσω να γίνω καλύτερος.

Πολλοί παίκτες είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, πολλοί παίκτες δουλεύουν σκληρά. Έχω παίξει μερικούς αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες που μου δίνει μία οπτική για το πού βρίσκονται τα δυνατά μου όπλως και πως να κερδίσω πόντους στο χώμα.

Φυσικά, εδώ [στη Μαδρίτη] έχει διαφορετικό υψόμετρο, που κάνει διαφορετικό και το σενάριο σε σχέση με αυτό της Βαρκελώνης. Προσαρμόζομαι σε αυτό, είναι κάτι που έχω κάνει αρκετά καλά τα τελευταία χρόνια. Μου αρέσει το υψόμετρο, νομίζω είναι καλό για το παιχνίδι μου και βλέπω πως έχω ένα μικρό πλεονέκτημα εδώ».

Ο Τσιτσιπάς ξεκινά τους αγώνες του στο μονό το Σάββατο 29/4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα