Τσιτσιπάς: «Είχα γαϊδουρινή υπομονή»

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε χτύπημα στη Βαρκελώνη
Με μία κλασική ελληνική ατάκα σχολίασε το παιχνίδι του κόντρα στον Ντε Μινόρ ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμαθε στους Ισπανούς μία ελληνική έκφραση μετά το τέλος του σημερινού του αγώνα.

Στην συνέντευξη που έδωσε μετά τη νίκη του επί του Ντε Μινόρ, είπε στο μικρόφωνο πως είχε «γαϊδουρινή υπομονή», φράση που δεν είναι… γνωστή στο εξωτερικό.

«Τα χτυπήματά μου ήταν βαριά, μπόρεσα να ελέγξω τα περισσότερα και να τον οδηγήσω και στις δύο πλευρές, στο forehand και το backhand. Η υπομονή ήταν εκεί, είχα γαϊδουρινή υπομονή σήμερα, ήξερα ότι ήταν η βάση του σημερινού ματς και έπρεπε να χτίσω πάνω σε αυτό. Είμαι ευχαριστημένος με τις επιστροφές μου, ειδικά προς το τέλος. Βρέθηκα σε πολύ καλή θέση για να πιέσω από νωρίς, ψάχνοντας το forehand μου και χρησιμοποιώντας το backhand μου όποτε ήταν απαραίτητο» είπε ο Τσιτσιπάς.

Για το επόμενο ματς, κόντρα στον Μουζέτι, σχολίασε: «Κάθε ματς χτίζει ρυθμό για μένα, έτσι το βλέπω. Όσο περισσότερο παίζω, τόσο ανακαλύπτω τον εαυτό μου μέσα από αυτή τη διαδικασία. Προτιμώ να έχω περισσότερα ματς κάθε μέρα και το πιο σημαντικό είναι να χαίρομαι που παίζω. Θα αρχίσω να προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το αυριανό ματς, έχω το διπλό μετά και ελπίζω αυτό να με βοηθήσει να χτίσω το μομέντουμ».


 

ATP Τελευταία Νέα