Εκτός συνέχειας οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς στο διπλό στο Μόντε Κάρλο

Δημήτρης Ντζάνης
Οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς αποκλείστηκαν από το διπλό στο Μόντε Κάρλο
Οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν στο super tie break από τους Μαρσέλο Αρεβάλο και Ζαν-Ζουλιέν Ροζέρ για τη φάση των «16» στο διπλό του Masters στο Μόντε Κάρλο.

Κοντά σε μια σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του διπλού ανδρών στο Μόντε Κάρλο έφθασαν οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, απέναντι σε ένα από τα καλύτερα ζευγάρια στο διπλό,τους Μαρσέλο Αρεβάλο (Ελ Σαλβαδόρ) και Ζαν-Ζουλιέν Ροζέρ (Ολλανδία). Τελικά η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 6-2, 6-7(5), 10-5 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο super tie break, με τα αδέλφια Τσιτσιπά να προηγούνται 4-0, αλλά οι αντίπαλοί τους με δύο σερί στο 5-0 εξασφάλισαν την πρόκριση. Να σημειωθεί πως οι Αρεβάλο και Ροζέρ πέρυσι αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διπλό στο Roland Garros.

Με το «καλημέρα» οι Αρεβάλο και Ροζέρ έκαναν break με το ελληνικό δίδυμο να δυσκολεύεται αρκετά να κλείσει τα service game που είχε. Στέφανος και Πέτρος σπατάλησαν 4 δικές τους ευκαιρίες να σπάσουν το σερβίς των αντιπάλων τους, οι οποίοι τελικά με δεύτερο break έφτασαν εύκολα στο 6-2.

Το αντίπαλο ζευγάρι άρχισε με break και το δεύτερο σετ, παρ’ όλα αυτά, τα αδέρφια Τσιτσιπά το πήραν πίσω αμέσως μετά και στο υπέρ τους 3-2, είχαν άλλο ένα τριπλό break point, το οποίο όμως δεν αξιοποίησαν (3-3).

Mε διαδοχικά love games το σκορ έγινε 4-4 και διατηρώντας το σερβίς τους τα αδέλφια Τσιτσιπά προηγήθηκαν με 6-5, όμως οι Αρεβάλο και Ροζέρ με το τρίτο διαδοχικό love game, έστειλαν το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί οι Ελληνες παίτλεε με τρεις σερί πόντους έφθασαν σε διπλό set point (6-4) και εκμεταλλευόμενοι τη 2η ευκαιρία, κατέκτησαν το σετ με 7-6(5) και ο τελκικός νικητής κρίθηκε στο super tie break.

Οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς προηγήθηκαν 4-0, όμως οι Αρεβάλο/Ροζέρ προσπέρασαν με 5-4 και με νέο σερί 5-0, έφθασαν στο 10-5, εξασφαλίζοντας τη νίκη και την πρόκριση.

 

ATP Τελευταία Νέα