O Μεντβέντεφ πρωταθλητής στο Μαϊάμι, 4ος τίτλος μέσα στο 2023!

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πανηγυρίζει
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο του μέσα στο 2023, επικρατώντας του Σίνερ με 2-0 σετ στο Μαϊάμι και δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στο Τοπ3.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατάφερε να σηκώσει άλλο ένα τρόπαιο.

Ο Ρώσος στον 5ο συνεχόμενο τελικό του μέσα στο 2023, κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο, επικρατώντας στο Μαϊάμι του Γιάνικ Σίνερ με 2-0 σετ (7-5, 6-3 σε 1 ώρα και 35 λεπτά).

Ο Μεντβέντεφ έχει καταφέρει στα τελευταία πέντε τουρνουά να χάσει μόνο στον τελικό του Ιντιαν Γουέλς από τον Αλκαράθ και είναι σε τρομερή κατάσταση.

Οποτε ο Σίνερ (επίσης σε τρομερή φόρμα) είχε απαντήσεις με break, ο Ντανίλ απαντούσε και έτσι έφτασε στην κούπα Νο19.

Από αρχές Απριλίου έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του με κατακτήσεις τίτλων σε μία σεζόν, καθώς είχε πάρει 4 το 2019 και το 2021.

Το ματς

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά σετ, ο Σίνερ στο 2-2 είχε τέσσερις ευκαιρίες για το πρώτο break του ματς, με τον Μεντβέντεφ να τις σβήνει, αλλά στην πέμπτη ο Ιταλός πήρε σημαντικό προβάδισμα. Το απώλεσε όμως αμέσως μετά, αφού ο Μεντβέντεφ στη πρώτη ευκαιρία που βρήκε, ισοφάρισε τα break.

Στο 4-3 του Ρώσου ο Σίνερ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, ωστόσο γύρισε και ισοφάρισε, αλλά ο Μεντβέντεφ στο υπέρ του 6-5, βρήκε δύο ευκαιρίες για να κλείσει το σετ στο σερβίς του Ιταλού. Το πήρε τελικά με αβίαστο λάθος του Σίνερ.

O Ρώσος μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το ματς στο δεύτερο σετ. Κράτησε το σερβίς του και αμέσως έκανε break για να προηγηθεί με 2-0. Ο Σίνερ αντέδρασε και πήρε πίσω το break, όμως και πάλι ο Ρώσος ανάγκασε σε λάθη τον αντίπαλό του και πήρε προβάδισμα με 3-1 και δικό του σερβίς, το οποίο εκμεταλλεύτηκε.

Στη συνέχεια κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 5-2, o Ιταλός μείωσε, αλλά ο Μεντβέντεφ με την κλάση του, τελείωσε το ματς και τον τίτλο με ένα love game.

Ολοκλήρωσε το ματς με 9 άσους, 86% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 27 winners και 14 αβίαστα λάθη. Ιδιους winners και αβίαστα είχε ο Σίνερ, αλλά πλήρωσε τα break που δέχτηκε.

 

ATP Τελευταία Νέα