Τσιτσιπάς - Χατσάνοφ 0-2: Εσπασε το ρόδι ο Ρώσος με αλάνθαστο σερβίς (vids)

Τσιτσιπάς - Χατσάνοφ 0-2: Εσπασε το ρόδι ο Ρώσος με αλάνθαστο σερβίς (vids)
Ο Κάρεν Χατσάνοφ μετά από έξι αποτυχημένες απόπειρες, κέρδισε τον Τσιτσιπά με 7-6 (4), 6-4 και σταμάτησε την πορεία του Ελληνα τενίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε το Μαϊάμι, αφού είδε τον Κάρεν Χατσάνοφ να τον κερδίζει για πρώτη φορά μετά από έξι ήττες.

Ο Ρώσος επικράτησε με 7-6(4), 6-4 (1 ώρα και 33 λεπτά) και θα συνεχίσει στη διοργάνωση, με τον Στέφανο πάντως να μην έχει απώλειες στην κατάταξη.

Για ένα ακόμη ματς ο Τσιτσιπάς δεν έβρισκε ρυθμό στα χτυπήματά του, την ώρα που ο Ρώσος αντίπαλός του έκανε εκπληκτικό παιχνίδι στο σερβίς του. Τα δύο break point που είχε όλα κι όλα ο Στέφανος, χάθηκαν εύκολα και μαζί και η πρόκριση. Αν ήταν πιο προσεκτικός στο τάι μπρέικ του πρώτου σετ (έκανε μαζεμένα λάθη στο 4-4), ίσως η εξέλιξη του ματς να ήταν διαφορετική, αφού στις λεπτομέρειες επικράτησε ο Χατσάνοφ.

Ο Στέφανος είχε 11 άσους (5 ο Χατσάνοφ), 79% κερδισμένο πρώτο σερβίς, 29 winners και 14 αβίαστα λάθη, όμως αυτό που τον πλήγωσε στο ματς ήταν ότι στο σερβίς του αντιπάλου του, πήρε όλους κι όλους 11 πόντους στο ματς.

Στις λεπτομέρειες το 1-0 για Χατσάνοφ

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στα πρώτα games, οι δύο αντίπαλοι ως το 3-3 κρατούσαν εύκολα τα σερβίς τους. Επαιξαν έξι games σε 20 λεπτά, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει το πρώτο (διπλό) break point σε εκείνο το σημείο.

Ο Χατσάνοφ με έναν άσο και ένα χαμένο σλάις του Στέφανου, έμεινε στο game και το κατέκτησε για να προηγηθεί 4-3.

Παρά τις προσπάθειες του Τσιτσιπά, ο Ρώσος σέρβιρε εξαιρετικά και έστειλε τον Ελληνα τενίστα να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Στο 5-5 ο Χατσάνοφ στο σερβίς του βρέθηκε με 0-30 στη πλάτη, αλλά κράτησε για άλλη μία φορά και ο Τσιτσιπάς έστειλε το σετ στο tie break.

Εκεί αμφότεροι έκαναν από ένα μίνι μπρέικ. Στο 5-4 του Ρώσου ήρθε το διπλό λάθος του Τσιτσιπά στο σερβίς και με μεγάλη δόση τύχης, ο Χατσάνοφ πήρε το σετ.

Το δεύτερο σετ

Ιδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, με τους δύο αντιπάλους να κρατούν εύκολα στο 2-2.

Εκεί στο σερβίς του ο Τσιτσιπάς έκανε μαζεμένα λάθη, Ο Χατσάνοφ σημάδευε το μπάκχαντ του Τσιτσιπά κι αυτός πήγαινε βιαστικά στο μπαλάκι, με αποτέλεσμα να κάνει αβίαστα λάθη και να βρεθεί πίσω με 3-2.

Ο Χατσάνοφ τα έκανε όλα σωστά σε εκείνο το σημείο. Πήρε 12 συνεχόμενους πόντους (τρία love game), με τον Ελληνα τενίστα να έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια κόπωσης.Ο Ρώσος βρήκε break point στο 4-2, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε, με αποτέλεσμα να μειώσει 4-3 ο Τσιτσιπάς.

Δεν κατάφερε να βρει break point όμως και μοιραία ήρθε ο αποκλεισμός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα