Ο Μεντβέντεφ σήκωσε την κούπα στο Ρότερνταμ

Newsroom
Ο Μεντβέντεφ σήκωσε την κούπα στο Ρότερνταμ
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με ανατροπή επικράτησε του Γιάνικ Σίνερ (5-7, 6-2, 6-2) και κατάκτησε τον πρώτο του τίτλο για το 2023.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ επέστρεψε στους τίτλους. Ο Ρώσος αν και έχασε το πρώτο σετ από τον Γιάνικ Σίνερ, κυριάρχησε απόλυτα στα επόμενα δύο και κατέκτησε τον τίτλο στο Ρότερνταμ με 2-1 σετ (5-7, 6-2, 6-2 σε 2 ώρες και 29 λεπτά).

Σίνερ και Μεντβέντεφ είχαν από ένα break στο πρώτο σετ και ο Ιταλός στο υπέρ του 6-5, βρέθηκε με set point στο σερβίς του αντιπάλου του, για να πάρει το σετ με λάθος του Ρώσου.

Στο δεύτερο σετ ο Μεντβέντεφ… πάτησε τον Σίνερ και με ένα break στην αρχή του σετ κι άλλο ένα στο 4-1, το πήρε με 6-2, για να στείλει τον τελικό σε τρίτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί ο Μεντβέντεφ στο 1-1 κατάφερε να σπάσει πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του και διαχειρίστηκε εξαιρετικά τα service game του για να φτάσει σε δεύτερο break στο 5-2 και να κλείνει το ματς αμέσως μετά.

Με τον τίτλο αυτό ο Μεντβέντεφ επιστρέφει στο Τοπ10 και συγκεκριμένα στο Νο8, ξεπερνώντας τους Αλιασίμ, Ρούνε και Χουρκάτζ, ενώ ο Σίνερ ανέβηκε στο Νο12.

 

ATP Τελευταία Νέα